Tips voor in de tuin

31 augustus 2021
TuinierenCadeaus voor buiten

Elke tuin is anders. De een is groot, ruim, groen en volop in bloei, de ander is klein, bestraat en aangekleed met leuke bloempotten. Elke tuin heeft zijn eigen charme en van elke tuin kun je wat leuks maken. Zelfs wanneer je geen groene vingers hebt! Met de tips in dit artikel wordt jouw tuin gegarandeerd een heerlijke plek om je even in terug te trekken, tot rust te komen of gewoon lekker te genieten.

Rust en kalmte met een waterrijk plekje

Ben je op zoek naar een plek waar je lekker tot rust kan komen, dan is stromend water altijd goed. Een waterornament vraagt maar weinig onderhoud en het stromende water kan heel rustgevend werken. Deze waterpartijen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen, waardoor er altijd wel een geschikt model te vinden is die in jouw tuin past. Vind je een waterornament iets te braaf, dan zou je ook een vijver kunnen aanleggen in je tuin. Ga je vissen houden, vergeet dan niet een goede waterpomp of vijverfilter erin te plaatsen. Het water wordt dan mooi helder en je vissen kunnen fijn rondzwemmen. Je kunt urenlang kijken naar deze vissen en dat kan erg ontspannend werken.

Lekker zitten op je terras

Wat absoluut niet mag ontbreken in jouw tuin, is het terras. Vraag een stratenmaker voor de aanleg van je terras, zodat de tegels perfect erbij liggen en voorkom verzakking. Eventueel kun je zelfs een overkapping laten plaatsen boven je terras, zodat je niet in de volle zon zit op een mooie zomerdag. Kleed je terras aan met leuke hangplanten of plaats fel gekleurde bloempotten voor een mooi kleurrijk geheel. Heerlijk om hier na een lange dag werken even een drankje te doen.

Creëer een aparte speelplek voor je kinderen

Heb jij kinderen? Dan is het natuurlijk belangrijk dat ook zij het fijn hebben in de tuin. Als je niet wilt dat ze de hele tuin als speelplaats zien, door de beplanting heen rennen en het gras overal kapot trappen, dan is het aan te raden om speciaal voor je kinderen een aparte plek in je tuin te realiseren. Hier kun je bijvoorbeeld een leuk speeltoestel plaatsen, een zandbak een schommel of een glijbaan. Of graaf en trampoline in en je hebt geen kind meer aan ze.

Less is more

Geen groene vingers en toch genieten van een mooie groene of bloeiende tuin? Dan zou je twee dingen kunnen doen. Ten eerste zou je wat meer bestrating aan kunnen leggen in je tuin en gaan werken met bloempotten. Zo breng je toch het groen en de bloemen naar je tuin, zonder dat je er erg veel werk mee hebt. Je zou ook met gras kunnen werken en de tuin wat minder vol te zetten met beplanting. Less is immers vaak more.

Ook leuk om te lezen: 3 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een buitenkachel