Tuinkantoor als oplossing

Het thuiswerken wordt steeds normaler. Ook meer werkgevers bieden de mogelijkheid tot thuiswerken aan hun werknemers aan. Steeds meer mensen gaan hier graag op in. Het enige dat een goede werkplek echter vaak tegenhoudt is het gebrek aan ruimte binnenshuis.

Wanneer je echter over een tuin beschikt, dan zou het werkplek probleem in één klap kunnen worden opgelost, namelijk door je kantoor in de tuin neer te zetten. Je hebt de beschikking over een eigen plek waar je het hele jaar door ongestoord kunt werken.

Eigen werkplek

Zeker wanneer je naast je werk ook nog eens een druk gezinsleven hebt is het ideaal om deze van elkaar te kunnen scheiden. De stress wordt minder en ook de concentratie neemt toe wanneer je de mogelijkheid hebt van een aparte werkplek.

Het is tijdbesparend en draagt bij aan je productiviteit. Een tuinkantoor kan de oplossing van je problemen zijn. Er zijn verschillende variaties mogelijk, vaak kun je er één naar eigen wens laten maken.

Meestal is het een combinatie van hout en glas. Je kunt het laten isoleren en er zelfs een eigen toilet in laten bouwen. Het is vooral zaak om van te voren te bedenken waar je het kantoor het liefst geplaatst ziet in je tuin.

Bouwvergunning

Het valt gemakkelijk te isoleren waardoor je er het hele jaar door in kunt plaatsnemen. Zeker in combinatie met verwarming en airconditioning. Het is wel vaak zo dat de gemeente een bouwvergunning moet afgeven. Dit mag alleen vergunningsvrij wanneer het kantoor aan een aantal regels voldoet.

Dit verschilt echter per gemeente, dus is het noodzakelijk om eerst contact op te nemen. Soms is het beroep dat je uitoefent van belang bij de toewijzing van een vergunning. Meestal betreft dit een aan huis gebonden beroep.

Maar een kantoor aan huis is in principe te zien als functioneel verbonden met de bestemming van het wonen en daarmee is het een bijbehorend bouwwerk. Vaak is een vergunning niet eens nodig, maar het van te voren nagaan is raadzaam om niet verrast te worden. Tegenwoordig wordt thuiswerken ook door de meeste gemeentes ondersteund.

Wanneer je zelfstandig ondernemer bent dan kun je de btw aftrekken van de belasting, maar dan moet er wel sprake zijn van een eigen toegang en toilet.

Wanneer de ruimte schaars is dan moet deze zo veel mogelijk benut worden. Wanneer je dan ook nog eens over een tuin beschikt die groot genoeg is, dan weet je dat je dit kunt benutten. In ieder geval zal een tuinhuis zeker ook de waarde van je huis vermeerderen.