5x een feestelijke paastafel

Hoewel dit jaar Pasen anders dan andere jaren zou zijn, mag dat de pret van een feestelijke paastafel natuurlijk niet drukken. Ook als je alleen met je huisgenoten, met je vriend(in) of met je gezin bent, kun je de tafel prachtig versieren voor de gezellige Paaslunch of Paasbrunch. Met deze paastafel trends van Biano ziet jouw tafel er dit jaar op z’n Paasbest uit!

De paastafeltrends van 2021

Na een onstuimig jaar kunnen we wel wat optimisme en gezelligheid. Pasen, als eerste feestdag van de lente, is dan ook hét perfecte moment om samen met je gezin (en hopelijk misschien zelfs extra familieleden!) een feestelijk Paasweekend te organiseren. Beschilder en verstop de eitjes, zet sfeervolle paasdecoratie op een sidetable of salontafel, maak je favoriete hapjes & drankjes klaar en maak de paassfeer compleet met één van onderstaande paastafel trends. Maak van het moment gebruik en genieten samen met de mensen die je het meest dierbaarst zijn aan een prachtige paastafel.

Feestelijke paastafel

1. De Wabi-sabi paastafel

De Wabi-sabi woontrend komt oorspronkelijk uit Japan en is overgenomen vanuit het boeddhisme. Het is een filosofie, een trend, die zich richt op het leven in het hier en nu. Deze Japanse filosofie richt zich op de kunst van het genieten van het moment, in plaats van altijd maar te streven naar het “perfecte plaatje”. Voor de Wabi-sabi woontrend vertaalt deze filosofie zich in een mix van imperfecte en eenvoudige meubels, ruwe en onbewerkte materialen en een natuurlijk kleurenpalet – met oog voor een bewuster en duurzamer leven. Deze upcoming woontrend zien we dit jaar ook terug aan de paastafel! Maak van de gelegenheid gebruik om het rustiger aan te doen en geniet van elkaars gezelschap aan de Wabi-sabi paastafel – met vers gebakken brood en de geur van zelfgemaakte koffie geserveerd in handmade en authentiek servies.

Feestelijke paastafel

2. De Line Art tafeldecoratie

Deze tweede paasdecoratie trend staat in teken van de minimalistische Line Art. Deze trend van lijntekeningen vindt zijn roots in de mode en kunst en is geïnspireerd door de abstracte en surrealistische kunstwerken van Picasso en Matisse. De Line Art trend zien we tegenwoordig ook overal binnen het interieur terug: denk hierbij aan abstracte tekeningen op sierkussens, vazen, bloempotten, tapijten, posters, schilderijen en dus ook op servies. Het eenvoudige en abstrace Line Art servies staat dan ook centraal binnen deze paastafel trend. Wil je Line Art nog verder toepassen tijdens pasen dit jaar? Ontwerp dan bijvoorbeeld zelf de naamkaartjes met lijntekeningen, zet verse lentebloemen in een vaas versierd met Line Art en dek de tafel met servetten of een tafelkleed met lijntekeningen. Of wat dacht je van de paaseieren met Line Art schilderen? Picasso in een noten eierdop!

Feestelijke paastafel

3. Floral paasfeest aan tafel

Aan een paastafel mag de geur en kleur van lentebloemen natuurlijk niet ontbreken! Een bos verse en weelderige lentebloemen zijn namelijk dé eyecatcher van een goedgebekte tafel. Stel een weelderige bos met ontluikende voorjaarsbloemen in complementaire kleuren en contrasterende texturen samen en vul deze bos aan met de paastak Forsythia! Te weinig plek of liever toch een iets bescheidener tafel? Kies dan 2 of 3 contrasterende voorjaarsbloemen uit en zet ze samen in minivaasje. Of zet een paastak in een mooie stenen vaas of bloempot in een plantenstandaard of plantentafel voor een ultiem paasgevoel.

Feestelijke paastafel

4. De Bio-lentetafel

De gezellige lentetafel mag dit jaar lekker vol staan met verse sapjes, zelfgemaakt brood en hartige taart, heerlijke jam en natuurlijk voor iedereen een gekookt eitje. Door niet alleen de gerechten, maar ook de tafel duurzaam aan te kleden creëer je een echte gezellige Biologische lentetafel. Kleed de tafel aan met een tafelkleed van biologisch katoen en dek de tafel met duurzaam servies van bijvoorbeeld bamboe of een ecologisch verantwoord houtsoort. En wat dacht je van fairtrade (zelfgemaakte) eierwarmers en eierdoppen? Met de Bio Lentetafel haal je niet alleen de natuur naar binnen, maar draag je ook nog een steentje bij aan de natuur. Win-Win!

Feestelijke paastafel

5. Playful paasbrunch

Lijnrecht tegenover de natuurlijke en duurzame woontrends staat de Playful Living woontrend. Meer dan ooit tevoren is er behoefte aan hapiness en joy en **deze woontrend is dan ook een logische reactie op de sobere periodes die het Corona-virus veroorzaakt. De Playful Living woontrend helpt ons om weer meer plezier uit het leven te halen. Kenmerkend voor deze trend zijn natuurlijk de heftige en intense kleuren, patronen, texturen en vormen. Hoe kleurrijker en gekker, des te beter. Deze Playful Living woontrend vertaalt zich in een Playful paastafel naar gekke eetbare decoratieve items, paaseieren in alle felle kleuren van de regenboog, felgekleurde servies en glazen en de etagere met een paradijs aan zoetigheid mag natuurlijk niet ontbreken!