Vaste planten voor in de tuin?

In de tuin zijn behoorlijk wat mogelijkheden om met vaste planten te kunnen werken, zodat gedurende het gehele jaar een prachtige tuin hebt. Uiteraard zal de tuin in de winter altijd wat minder in bloei staan dan de zomer. We geven in dit artikel een aantal mogelijkheden voor het vinden van de juiste vaste planten voor in de tuin.

Koop vaste planten in een tuincentrum 

Heb je zelf nog geen idee wat voor planten je nodig hebt voor in je tuin? Dan kun je ook inspiratie opdoen door naar het tuincentrum te gaan. Als je dit doet is het wel altijd verstandig om in verschillende periodes naar het tuincentrum te gaan. Als je dit in dezelfde periode altijd doet zie je namelijk alleen de planten die op dat moment in de bloei staan. De tuincentra willen ook verkopen en zullen dus alleen de planten wegzetten die dan bijna in bloei staan. Als jij dan ook altijd in dezelfde periode gaat dan is het een logisch gevolg dat je gehele tuin op hetzelfde moment in de bloei staat en derest van het jaar dus niet. 

Planten kopen bij een kwekerij 

Weet je juist al heel goed welke planten je wilt hebben voor in de tuin? Dan kun je het beste direct naar de bron gaan. Wil je bijvoorbeeld in een groene beukenhaag voor in de tuin? Dan kun je direct een groene beukenhaag kopen bij Beukplanten. Dan heb je dus direct te maken met een specialist. Deze kan tevens meer vertellen over het verzorgen en onderhouden van deze specifieke type plant.

Hovenier inschakelen voor een compleet nieuwe sfeer

Wil je echter de tuin compleet vernieuwen en een compleet nieuwe sfeer te creƫren. Dan kun je ook vragen om de tuin opnieuw te laten ontwerpen en dit te laten uitvoeren door een hovenier. Deze kan dan ook een compleet advies meenemen voor het plaatsen van de vaste planten afhankelijk van het type tuin dat je wilt hebben.