Verhuizen met kinderen? Bereid je goed voor!

25 februari 2021
WonenCadeaus voor binnen

Als je gaat verhuizen kan dit veel stress verzorgen. Als je dan ook je kinderen bij je hebt kan dit voor extra chaos zorgen. Probeer je daarom zo goed mogelijk voor te bereiden. Dat kan veel extra stress schelen. Als je goed weet wat er moet gebeuren en wie dat moet doen hoeft er in principe niks mis te gaan. Je zult zien dat het nooit precies verloopt zoals je had gepland maar de grote lijnen kun je in ieder geval aanhouden.

Alle spullen inpakken

Wanneer je weet dat je gaat verhuizen begin je met het inpakken van je spullen. Je zult zien dat zodra je dit met een goed systeem doet, er minder stress is op de verhuisdag. Het inpakken van spullen kan op verschillende manieren. Je kunt een dozensysteem maken, dit klinkt misschien wat overdreven, maar het helpt enorm. Je gaat per kamer inpakken. De spullen die je als eerst uit de kamer haalt hebben waarschijnlijk minder prioriteit om in het nieuwe huis weer uitgepakt te worden. Op deze dozen plak je een etiket waar je op zet uit welke kamer het komt. Je zet op het etiket ook een cijfer van 1 tot 3. 1 heeft prioriteit en 3 is minder belangrijk, dit zal ervoor zorgen dat als je net verhuisd bent niet iedere doos open moet voordat je iets gevonden hebt. Je zult merken dat dit veel irritatie scheelt.

Hulp tijdens de verhuizing

Als je gaat verhuizen zijn een paar extra handen altijd fijn. Misschien kun je ook wel iemand regelen die op de kinderen past. Je hoeft dan niet constant bezig te zijn met waar je kinderen zijn. Als je de kinderen wel graag wilt betrekken bij de verhuizing zou je ze gewoon mee kunnen nemen, je vraagt dan alleen iemand of ze een extra oogje in het zeil willen houden. Je zult zelf namelijk druk bezig zijn om alles naar de goede plek te brengen. Het scheelt veel stress als je weet dat er iemand op ze let.

Een paar extra sterke mensen kunnen ook geen kwaad. Je zult zien dat er best veel zware dingen verhuisd moeten worden. Als je dan ook nog eens iets naar boven moet brengen kan dit soms lastig zijn. Het kan simpelweg te zwaar zijn om het de trap op te krijgen of misschien past het wel helemaal niet door het trapgat. Dat zie je vaker terug komen bij wat oudere huizen, bijvoorbeeld bij een grachtenpand. Een verhuislift zou dan heel fijn kunnen zijn. Verhuislift huren Amsterdam is dus zeker een goede optie. Als je veel omhoog moet brengen kan een verhuislift huren veel pijn en moeite voorkomen.

Geef iedereen een taak

Probeer van te voren met iedereen een taak af te spreken. Maak bijvoorbeeld een schoonmaakteam, een sjouwteam en een cateringteam. Op die manier weet je zeker dat iedereen wat te doen heeft en niet constant naar jou komt om te vragen wat te doen. Ook je kinderen kun je dan een taak geven. Op die manier is iedereen betrokken bij de verhuizing.