Visgraat, een eeuwenoude trend

23 februari 2021
WonenCadeaus voor binnen

PVC vloeren zijn populairder dan ooit. Ze zijn in allerlei soorten en maten te verkrijgen. De legging van de vloer bepaalt ook de complete uitstraling. Er zijn verschillende trends. De trend die echt eruit springt is de visgraat. En dat is niet de eerste keer dat het een populaire trend is. Het is zelfs al een eeuwenoude trend, maar waarom blijft het altijd trending?

Tijdloos en klasse

De visgraat is een klassieke, traditionele en tijdloze trend. Al in de 16e eeuw werd de trend gezet in kastelen en paleizen. De krachtige uitstraling van de visgraat straalt luxe en klasse uit. Prachtig voor in je ruimte.  Waar vroeger alleen de rijken pronkten met hun vloer, zien we de vloer tegenwoordig in veel huizen terugkomen. In combinatie met het interieur komen daarmee de prachtigste ruimtes tot stand.

De houten stijl

De visgraat komt het meest voor in de houten stijl. De PVC vloeren met deze uitstraling zorgen voor sfeer in de ruimte. Of je nu kiest voor een lichte of donkere tint; elke tint brengt op unieke wijze zijn waarde naar de ruimte toe. Voor inspiratie ben je bij Jacobs & Jacobs aan het juiste adres.

Keuze uit veel varianten

Met veel stijlen valt te spelen. Zo ook met de visgraat. Het patroon komt steeds terug, er zit echter wel degelijk verschil in varianten. De plankvormige PVC vloer is verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes. Waar kortere lengtes zorgen voor een drukkere uitstraling, geeft de langere lengte wat meer rust.

Niet alleen de vorm bepaalt het rustige of drukke effect in de woonkamer. De kleur speelt daarin een belangrijke rol. Een lichte strook met weinig variatie in kleur zorgt voor een rustige uitstraling. Heb je toch liever wat meer karakter qua vloer? Dan is een donkere tint met meer structuur een goede keus.

Vloerverwarming en PVC vloeren

Vloerverwarming is een duurzame manier om warmte te creƫren in huis. Een PVC vloer met vloerverwarming eronder is geen probleem. Het gaat perfect samen. Voor als je het jezelf afvraagt; de legging van het patroon heeft geen invloed op de kwaliteit van de vloerverwarming. Je kunt uitstekend vloerverwarming en een vloer met visgraatpatroon plaatsen.