Welke afmeting boxspring kopen?

Twijfel je over de afmeting van je boxspring? In dit artikel proberen we je een beetje te helpen om de beste afmeting boxspring die bij jou past te vinden.

De breedte van de boxspring

Laten we het allereerst even over de breedte van de boxspring hebben. We kennen over het algemeen drie verschillende soorten boxsprings als het over breedte gaat en die zijn weer onder te verdelen in verschillende afmetingen. Hieronder bespreken we ze:

Tweepersoons boxspring:

De eenpersoons boxspring kent de volgende afmetingen:

  • 70 cm breed
  • 80 cm breed
  • 90 cm breed

tweepersoons boxspring:

De tweepersoons boxspring kent de volgende afmetingen:

  • 140 cm breed
  • 160 cm breed
  • 180 cm breed

Twijfelaar:

Een twijfelaar zit tussen een eenpersoons boxspring en een tweepersoons boxspring in.

De afmeting hiervan is:

  • 120 cm breed

Bovenstaande afmetingen zijn de standaard afmetingen. Maar we kennen ook nog een grotere boxspring. Dit noemen we ook wel:

Kingsize boxspring:

De kingsize boxspring is 200 cm breed

Ons advies over de breedte van je boxspring

Wanneer je een keuze gaat maken over de breedte van je boxspring moet je met drie dingen rekening houden.

  • Slaap je met een of met twee personen in bed?;
  • Hoeveel ruimte heb je beschikbaar op je slaapkamer?;
  • Hoeveel ruimte wil je overhouden;

Wanneer je alleen slaap in je bed hoeft dit niet te betekenen dat je ook perse een eenpersoons boxspring hoeft te kopen. Een boxspring is soms best prijzig. Wanneer je een boxspring outlet bezoekt, valt het soms nog mee, maar over het algemeen is het nogal een investering. Ons advies is dus ook om rekening te houden met de toekomst.

Echter dien je ook rekening te houden met de ruimte die je hebt. Slaap je op een klein kamertje of in een studenten flatje? Dan is een tweepersoons boxspring misschien niet mogelijk. Je dient dan de ruimte op te meten en te bepalen welke grootte wel mogelijk is, zonder dat je te veel ruimte hoeft in te leveren. Is de grootste eenpersoons boxspring mogelijk? Dan raden we aan daar voor te gaan.

Slaap je met z’n tweeën in bed? Dan raden wij minimaal een 160 cm boxpring aan, maar het liefst een 180 cm. Ook hier moet je natuurlijk rekening houden met de grootte van de slaapkamer.

Ons advies over de lengte van de boxspring

De standaard lengte van een boxspring is 200cm. Ben je langer dan 185 cm? Dan is een boxspring van 210 cm lang aan te raden. Ben je langer dan 195cm? Dan raden we een 220 cm lange boxspring aan.

Kijk hier voor meer tips.