Voel je helemaal thuis in je tuin

21 november 2023
TuinierenCadeaus voor buiten

Beschik je over een fijne tuin? Dan wil je deze natuurlijk helemaal naar jouw zin maken. Ga voor een hele groene tuin vol planten, bloemen, bomen en struiken of richt jouw tuin stijlvol in met terrassen en een fijne overkapping. Een beetje privacy is daarbij wel zo prettig. Het maakt daarbij niet uit of je landelijk woont of juist in een drukke wijk. Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor een goede privacy in en rond je tuin. Zo kun je kiezen voor een mooi en praktisch hekwerk, maar ook kun je een fraaie haag of bomenrij aanbrengen. Zorg vooral voor een manier die bij jou past, zodat je je ook in je tuin helemaal thuis kunt voelen. 

Een hekwerk plaatsen in de tuin 

Een hele praktische methode om je tuin af te schermen van je omgeving is door het plaatsen van een hekwerk. Dit kan natuurlijk op allerlei verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan een hoge of lage schutting, een schutting van beton of bijvoorbeeld een vlechtband hekwerk. Er is echt voor elke smaak en stijl een passende uitvoering te vinden, dus kijk gerust eens rond in je plaatselijke bouwmarkt of online. Het grote voordeel van een kant-en-klaar hekwerk is dat je hem vrij eenvoudig kunt plaatsen. Zo regel je al binnen een dag de perfecte afscheiding rondom jouw tuin. 

Jouw tuin netjes afgezet 

Wil je je tuin of een gedeelte daarvan afzetten, maar dan juist op een transparante en open manier? Dan is een dubbelstaafmat hekwerk of soortgelijk hek een goed idee. Je komt deze optie vaak tegen als omheining bij dierenverblijven, maar ook bij speeltuinen, sportveldjes en bedrijfspanden. Ook deze hekwerken zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en kleuren. Je kunt er onder meer een dubbele poort, schuifpoort of looppoort aan toevoegen. 

Natuurlijke tuinafscheiding plaatsen 

Wil je je tuin afschermen op een meer natuurlijke wijze? Dan kun je in plaats van een schutting of hekwerk ook een rij bomen of struiken aanplanten. Hou er wel rekening mee dat deze enige tijd nodig hebben om echt uit te groeien tot volwaardige tuinafscheiding. Andere natuurlijk ogende opties zijn onder meer de bamboeschutting en de afrastering met matten van wilgentenen. Zoek de vele verschillende opties gewoon eens online op en kijk op je gemak of er een uitvoering is die jou helemaal aanspreekt.