Voordelen van een parketvloer in een woonhuis


Parketvloeren en laminaat vloeren lijken wel op elkaar maar toch zijn deze net iets anders. Parketvloeren van Martijn de Wit vloeren zijn helemaal van hout gemaakt, laminaat vloeren zijn niet volledig van hout. Dit heeft weer verschillende voordelen waarom deze houten vloer het best in een woonhuis past. Benieuwd waarom dit is? Wij vertellen het antwoord.

De voordelen van parket


Deze vloeren zijn erg dik en daardoor gaan die erg lang mee. Met een goed onderhoud kan die nog langer mee natuurlijk. Door de dikte zul je niet snel slijtage zien aan de vloer, dit maakt de vloer ecologisch en duurzaam. Wanneer je deze oude vloer al een tijdje hebt kan je hem weer gloednieuw laten lijken door de vloer een schuurbeurt te geven. Een schuurbeurt zorgt dat de vloer weer net nieuw oogt.

Door het materiaal van de vloer krijg je gelijk een gezellig warme sfeer, ook is de vloer erg comfortabel. De vloer is zo neutraal dat het bij vrijwel elke woonstijl past. Ben je nou echt een koukleum en zoek je een vloer die op vloerverwarming gelegd kan worden? Dan is een parketvloer iets voor jou! Deze vloer kan niet alleen boven een vloerverwarming gelegd worden maar isoleert ook nog is beter, zo zul je uiteindelijk minder geld aan de energie te hoeven betalen.

Parketvloeren komen in verschillende soorten, vormen, kleuren en patronen. Er is dus genoeg keuze voor iedereen. Zo kun je zelf kiezen welke afwerking het best in jouw interieur past of welke vorm de vloer gelegd moet worden.

Massief parketvloeren


Er zijn verschillende parketvloeren van Martijn de Wit vloeren, deze zijn allemaal van een ander soort materiaal. 1 van deze soorten is massief parket, dit is gemaakt van volledig massief hout. Je hebt deze in verschillende vormen. Massief parket wordt of gespijkerd aan de ondervloer of gelijmd.

Bij deze vloer zijn er aardig wat keuzes. Massief is net iets duurder dan de andere soorten parketvloeren maar zal wel langer meegaan. Je kan ervoor kiezen om het in een vorm van planken te nemen, de dikte van deze planken zijn ongeveer 20 mm. Dit is natuurlijk verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes.

Hou je echt van een verouderde look dan kan je ook kiezen voor een recuperatieparket of verouderd parket. Deze vloeren hebben al ergens anders gelegen en zullen daardoor een verouderde look hebben of dit kan met de machine worden nagemaakt. Vaak is dit wel iets duurder maar je krijgt er wel een gave look voor terug. Er zijn nog veel meer soorten massief parket, voor iedereen wat dus.

Samengesteld parket


Massief parket bestaat uit 1 hout soort bij een samengesteld parket is dit net iets anders. Samengesteld parket bestaat uit meerdere lagen waarvan de onderlaag en tussenlaag gemaakt zijn van multiplexplaten of houtvezels. Met daarboven natuurlijk een toplaag. De laag zijn erg handig, de vloer zal minder snel kromtrekken.

Samengesteld parket is leg klaar wanneer je het krijgt. Ze zijn makkelijk te plaatsen door dat de planken altijd een tand- en groefverbinding hebben. Een massief parket is een stukje duurder dan het samengestelde parket. Deze vloeren hebben allebei veel voordelen en een mooie look. Kies dus wat het best bij jou past.