Waarom houten jaloezieen de perfecte investering zijn

Heb jij de teller van het aantal weken in quarantaine nog bijgehouden? Inmiddels zijn die saaie, witte muren in onze woning flink op ons afgekomen. Er zijn al flink wat ritjes naar de bouwmarkt gereden en de woonwebshops hebben het ook drukker dan ooit tevoren. Nu je zoveel thuis bent, wil je jouw huis natuurlijk wel stijlvol aankleden. Een nieuw, warm vloerkleed, een likje verf op de muur en nieuwe raamdecoratie. Wat dacht je van houten jaloezieen?! 

De isolerende werking van houten jaloezieen

Houten jaloezieen zijn echt een lust voor het oog. Niet gek ook dat zoveel Nederlandse woningen zijn uitgerust met mooie jaloezieen van Lindehout, Abachi hout of misschien zelfs bamboe! Maar wist je ook dat deze vorm van raamdecoratie een isolerende werking heeft? 

Normaliter verlies je zo’n 20 tot maar liefst 30 procent aan warmte via je ramen. Zonde, want we stoken niet voor de vogels. Raamdecoratie kan je helpen om de warmte in huis te houden in de winter en juist buiten in de zomer. Doordat je je jaloezie altijd over het gehele raam hebt hangen, kan de warmte niet ontsnappen via de ramen. En daar hoef je niet eens je jaloezieen voor dicht te doen. Door de horizontale lamellen kan de warmte moeilijker weg komen. Houten jaloezieen van Joe Benelli zijn best een investering, maar die investering verdient zich sneller terug dan je denkt! 

Voeg luxe toe aan je woning

Het fijne aan houten jaloezieen is ook dat het direct voor extra luxe in je woning zorgt. Hout heeft namelijk een luxe uitstraling. Dus kan jouw woning wel een oppepper gebruiken? Dan weet je wat je te doen staat. Donkere bruintinten doen het altijd heel goed in een klassiek interieur. Woon je in een industrieel pand? Dan zijn antracietkleurige of zwarte horizontale lamellen the way to go. Ben je juist verliefd op de Scandinavische woontrend? Dan zijn witte jaloezieen uiteraard een perfecte keuze. 

Tip: Vraag altijd gratis kleurstalen aan op de website waar je de jaloezieen wil bestellen. Door de instellingen van je beeldscherm kan de kleur op je scherm iets afwijken van het origineel. En niemand heeft zin in een miskoop, toch?!