Waarom ik overstapte van Moleskine naar Leuchtturm1917 als mijn Go-to Notebook

30 september 2021
TipsCadeaus voor binnen

Mijn favoriete notitieboekje is Leuchtturm1917. Het is licht van gewicht, heeft genummerde pagina’s, is niet overdreven duur en het papier is geweldig. Het papier is een van de redenen waarom ik ben overgestapt op Leuchtturm1917 als mijn favoriete notebook. Het papier is glad met een hoge opaciteit, wat betekent dat het zelfs met vulpennen niet doorschijnt of doorbloedt. De genummerde pagina’s zijn ook erg handig voor mij, omdat ik soms terug wil gaan en iets wil lezen dat ik op een andere dag heb geschreven. De paginanummers maken het vinden van mijn aantekeningen zoveel gemakkelijker dan wanneer ze er niet waren!

Het ontwerp en de kenmerken van Leuchtturm1917

Het ontwerp en de kenmerken van het Leuchtturm1917-dagboeknotitieboekje maken het beter dan Moleskine. De Leuchtturm1917 is ontworpen met een Germaanse esthetiek. Dit is terug te zien in het logo op de voorkant, de kleurstelling en de papierkwaliteit. De Leuchtturm heeft ook een bredere marge dan de meeste notebooks, waardoor hij meer geschikt is om aan de zijkant te tekenen of notities te schrijven. Sommige gebruikers geven de voorkeur aan Leuchtturm vanwege de papierkwaliteit en het gewicht. Het is gemaakt van zuurvrij, hoogwaardig papier dat zorgt voor een betere inktabsorptie en een gladder schrijfoppervlak. Ze geven er ook de voorkeur aan dat het een kleinere rugbreedte heeft, zodat het gemakkelijker in je zak of tas kan worden meegenomen zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

Wat is het verschil tussen een harde kaft en een zachte kaft?

Hardcovers worden traditioneel gemaakt van dikker papier met twee kartonnen omslagen, terwijl softcovers traditioneel worden gemaakt van dunner papier met slechts één kartonnen omslag. Het verschil tussen harde kaft en zachte kaft is de dikte van het papier dat is gebruikt om ze te maken. Hardcovers worden meestal gemaakt met een dikker, duurzamer papier dan hun zachtere tegenhangers. Ze hebben ook twee kartonnen omslagen, in tegenstelling tot slechts één zoals bij zachte omslagen.

Papierkwaliteit

Papierkwaliteit is een belangrijke factor die van invloed is op de kwaliteit van uw schrijven. We hebben het belang van papierformaat en -gewicht al besproken. In deze sectie zullen we het hebben over de papierkwaliteit die ook belangrijk is. U kunt de papierkwaliteit beoordelen door te kijken naar hoe het aanvoelt en hoe het uw schrijfervaring ermee beïnvloedt. Papier met een hoge stijfheid maakt het moeilijk om op te schrijven en is moeilijk om woorden van de achterkant van de pagina te wissen. Dit soort papier is niet goed voor het schetsen van ideeën of het maken van schetsen, omdat er iets aan de textuur is waardoor eventuele markeringen die u met een pen maakt, prominenter naar voren komen dan op de meeste andere soorten papier. Als u potlood gebruikt, moet u mogelijk een gum of een stuk papier gebruiken om uit te wrijven.

Tip! Lees ook dit artikel over aansprakelijkheidsverzekering in huis!