Waarom is een vloer egaliseren zo belangrijk?

Als je aan de slag gaat met het leggen van een nieuwe vloer, dan is het heel belangrijk om bij de basis te beginnen. Voor veel vloeren, vooral harde vloeren, is het heel belangrijk om de ondervloer te egaliseren. Als je dat niet doet, dan is de kans groot dat je niet heel lang plezier hebt van je nieuwe vloer. Door oneffenheden in de ondervloer zal je nieuwe vloer snel beschadigingen laten zien en dat is natuurlijk heel erg zonde, zeker als het om een dure vloer gaat. Ook als je met het blote oog denkt te zien dat de vloer prima glad is, kom je vaak bedrogen uit.

Hoekbank

Veel producenten adviseren egalisatie

Producenten van vloeren raden vaak aan om de vloer te egaliseren voordat je een nieuwe vloer plaatst. Soms is het zelfs zo dat je geen garantie krijgt als je dit nalaat. Als de vloer na het leggen beschadigd raakt en het blijkt dat je niet voor egaliseren hebt gekozen, dan zal de leverancier van je nieuwe vloer je er zeker op wijzen dat het je eigen schuld is dat de vloer nu schade heeft en deze dan ook niet vergoeden. Denk hier dus goed over na als je besluit om het egaliseren van je vloer achterwege te laten.

Egaliseren na iedere wisseling van vloer

Als een vloer ge√ęgaliseerd is, betekent dat niet dat je dit nooit meer hoeft te doen. Als je een nieuwe vloer gaat leggen, bestaat de kans dat de vloer opnieuw behandeld moet worden om een goed resultaat te bereiken. Vooral oude huizen hebben vaak instabiele vloeren en dan is het des te belangrijker om de vloer goed te beoordelen voordat je met je nieuwe vloer aan de slag gaat. Egaliseren kost vaak minder geld en tijd dan achteraf je vloer moeten herstellen of dit laten doen.

Heb jij genoeg informatie en wil jij overgaan tot het laten egaliseren van je vloer? Neem dan eens een kijkje bij Egaliseren.nl. Hier vind je een lokale vakman die jouw vloer prachtig egaliseert. Klik op de bedrijvengids van Egaliseren.nl en navigeer eenvoudig naar jouw plaats. Vraag vervolgens vrijblijvend een offerte aan of vraag om meer informatie via het contactformulier. Veel succes bij het realiseren van jouw perfecte vloer!