Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Een kunstgrasgazon als rustpunt in jouw tuin is een goeie investering. Je creëert namelijk binnen een handomdraai een groen gazon dat áltijd groen blijft zonder dat je daar een grote inspanning voor hoeft te leveren. Toegegeven, natuurgras heeft zijn charme, maar de voordelen van kunstgras zijn zeker het overwegen waard. Wil jij weten wat de voordelen van kunstgras zijn? Lees dan even verder. In dit artikel zetten wij de voordelen voor je op een rij.

1. Niet meer van natuurgras te onderscheiden

De kunstgrasindustrie staat niet stil en ondanks dat veel mensen nog steeds denken dat kunstgras er nep uitziet, is dat helemaal niet het geval. Natuurlijk moet je dan wel kwaliteit kunstgras online kopen, want er zullen nog steeds kunstgrasmatten ontwikkeld worden die voor het oog wat minder fraai zijn. Zo kun je tegenwoordig zelfs de richting van het kunstgras bepalen en heb je een ruime keuze aan soorten en materialen. Er zijn zelfs speciale kunstgrasmatten. Denk bijvoorbeeld aan speelgras of golfgras.

kunstgras

2. Onderhoudsarm en slijtvast

Op een warme zomerdag is het heel verleidelijk om een opblaasbaar zwembad of opblaasbare jaccuzzi in de tuin te plaatsen, maar natuurgras stelt dit allerminst op prijs. Het gras kan zonder juiste ondergrond worden aangetast met alle gevolgen van dien. Bij een kunstgrasveld heb je hier geen omkijken naar en is daarom een uitstekend alternatief. Bovendien slijt en verkleurt het kunstgras niet door water of chloor. Ook weersgoden hebben geen invloed op de conditie van het kunstgrasveld. En onderhoud aan een kunstgrasveld, hoe zit dat eigenlijk? Je kunt de vezels een handje helpen door met een harde bezem de vezels op te borstelen. Kind kan de was doen! 

3. Andere voordelen die we je niet willen onthouden

De voordelen van kunstgras ten opzichte van natuurgras zijn inmiddels wel duidelijk, maar toch zijn er nog een aantal andere voordelen waar we even bij willen stilstaan.

  • Koop altijd kwaliteit bij een kunstgrasspecialist waardoor je van een lange levensduur kan genieten
  • Kunstgras is kinder- en huisdiervriendelijk
  • Altijd beloopbaar en nooit meer bruine plekken in je gras
  • Zeg de tuinman en grasmaaier maar gedag, want kunstgras vraagt om weinig onderhoud!