Waarom je een speelhuisje in de tuin moet zetten?

7 december 2021
TipsCadeaus voor binnen

Je kinderen hebben weer vakantie en hebben alle tijd om heel de dag te spelen. Zelf heb je niet heel de dag de tijd om met je kinderen aan de gang te gaan. Daarom zoek je naar een oplossing om kinderen zelf met iets te laten spelen. Je hebt al geprobeerd om een voetbalveldje in je tuin neer te zetten, maar dat lijkt niet helemaal aan te slaan. Met een speelhuisje kun je je kinderen heel de dag laten spelen en hoef je er niet heel de dag bij te blijven.

Vermaken kinderen zich wel met een speelhuis?

Met een houten speelhuis in je tuin kunnen je kinderen zich de hele dag vermaken. Je kunt bijvoorbeeld een schommel of een glijbaan bij je speelhuis plaatsen. In het huisje kunnen ze zelf dingen ontdekken en elke keer op een andere manier er mee spelen. Ze kunnen ook vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen om samen in het speelhuis te spelen. Kinderen kunnen zich helemaal uitleven in dit huisje dus van verveling zal geen sprake zijn.

Met een speelhuisje zijn kinderen meer in beweging

Het is voor kinderen erg belangrijk dat ze veel bewegen en buiten zijn. Met bijvoorbeeld een glijbaan bij het speelhuis blijft een kind telkens in beweging en ontwikkelt die zijn spieren. Tegenwoordig zie je dat er steeds minder buiten gespeeld wordt. Met een speelhuisje zijn ze steeds in beweging waardoor ze ook heel wat calorieën verbranden. Verder is het ook goed voor je kinderen dat regelmatig in de buitenlucht zijn. Door het zonlicht krijgen ze de juiste hoeveelheid vitamine D binnen, wat de jonge huid van kinderen nodig heeft.

Met een speelhuisje verbeter je de motoriek van kinderen

Een goede motoriek is voor kinderen enorm belangrijk. Hiermee kunnen ze zich beter concentreren op een taak en zijn ze beter in staat tot sociale interactie. Doormiddel van de beweging die het kind krijgt tijdens het spelen in het speelhuisje leert het kind om zijn motoriek te ontwikkelen. Het struikelen, vallen en weer opstaan zorgt ervoor dat de coördinatie van hun eigen lichaam ontwikkelt.

Het is een veilige omgeving om in te spelen

Als je in een drukke stad woont is het onverstandig om je kinderen te laten buitenspelen zonder een ouder persoon. Met een speelhuisje in je eigen tuin kunnen kinderen in een veilige omgeving buiten spelen zonder rekening te houden met een drukke omgeving. Het houten speelhuis brengt ook weinig risico met zich mee. Het speeltoestel voldoet aan de Europese veiligheidsrichtlijnen op het gebied van speelgoed. Dit wil zeggen dat het houten speelhuis goed gekeurd is volgens de Europese wetgeving. Je kunt dus met een gerust hart je kinderen laten spelen in een speelhuisje.