Wat doet een waterontharder?

19 januari 2022
TipsCadeaus voor binnen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een waterontharder of waterverzachter in hun woning te laten aanbrengen. Een dergelijk apparaat brengt diverse voordelen met zich mee, zowel voor jezelf en je huisgenoten als voor verschillende huishoudelijke apparaten in je woning. Bovendien is er voor iedere gezinsgrootte de perfecte waterontharder. Je kunt kiezen uit apparaten van verschillende leveranciers, waaronder het gerenommeerde Soft Water Systems. De belangrijkste functie van een waterontharder is dat hij het harde water in je leidingen omzet in veel zachter water.

waterontharder

De werking van een waterontharder

Een waterontharder werkt met behulp van een actieve koolstoffilter. Dit filter zorgt ervoor dat mineralen in je leidingwater worden tegengehouden. Deze mineralen zijn niet schadelijk voor je gezondheid, maar kunnen wel overlast veroorzaken. Het meest bekende probleem bij hard water is kalkaanslag door een teveel aan calcium. Je waterontharder zorgt ervoor dat deze haarfijne calciumdeeltjes al bij de bron worden tegengehouden. Op deze manier wordt je leidingwater direct een heel stuk zachter. Ook heb je voortaan nauwelijks meer last van ontsierende kalkvlekken op je kranen, op tegels en in de wasbak of gootsteen. Daarnaast is zacht water ook veel beter voor je huid, zeker als je een aandoening als eczeem of psoriasis hebt. Verder is minder kalk in je waterleidingen ook beter voor je apparaten, zoals de vaatwasser, de waterkoker en de wasmachine.

Zelf een waterontharder bestellen?

Heb je zelf ook interesse in het plaatsen van een waterontharder bij jou thuis? Bekijk dan direct het aanbod van de verschillende aanbieders. Dit kan gewoon online. Natuurlijk kun je ook vragen om een persoonlijk advies bij de leverancier van je voorkeur. Een goede optie is bijvoorbeeld Soft Water Systems. Dit bedrijf beschikt over enorm veel kennis en ervaring met alle soorten waterontharders en waterverzachters. Vanzelfsprekend wordt je hier goed geholpen met een advies op maat. Of je nu een groot of juist een klein huishouden hebt, de ideale waterontharder is zo gevonden. Overigens hoef je na het bestellen van het water verzachtende systeem niet zelf aan de slag. Je kunt de installatie van je nieuwe waterontharder gewoon overlaten aan je leverancier. Zo weet je zeker dat het apparaat op de correcte wijze wordt aangesloten op je leidingen.

Klik hier om meer blogs te lezen.