Wat heb je nodig voor tuinonderhoud

16 november 2021
TuinierenCadeaus voor buiten

Wil je je tuin gaan onderhouden? Dan zijn er diverse dingen die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw vijverfilter, zodat je vijver weer optimaal gefilterd kan worden. Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat er zeker niet mag ontbreken in je schuur als je aan de slag wilt met het onderhoud van jouw tuin. Lees snel verder en schaf meteen aan wat je nodig hebt, zodat je snel kunt beginnen.

Vijverpomp voor de vijver

Met een vijverpomp voor de vijver kun je ervoor zorgen dat het water ademt. Ook kan het water hiermee hoogte overbruggen. Indien je geen vijverpomp in je vijver hebt, ontbreekt er watercirculatie. Dit betekent dat er makkelijk schadelijke stoffen kunnen worden opgebouwd in je vijver. Deze zullen vervolgens een negatieve invloed hebben op het leven in de vijver, zoals de vissen en planten. Door je vijverpomp te vernieuwen of te zorgen voor een vijverpomp, kun je je vijver perfect onderhouden.

Bladhark

Met een bladhark kun je in de herfst en winter alle bladeren van de bomen bij elkaar harken. Zo zorg je ervoor dat het gras van je gazon volop de ruimte krijgt en niet al verstikken. Om het gazon zoveel mogelijk bladvrij te houden, kun je het beste regelmatig het gazon harken tijdens de herfst- en wintermaanden.

Snoeischaar

Ook een snoeischaar mag zeker niet ontbreken als je tuin gaat onderhouden. Je snoeit hiermee fijne takken van planten en bomen af. Gebruik de snoeischaar niet voor flinke takken. Deze kun je het beste knippen of zagen met een speciale takkenschaar. Snoeischaren zijn in diverse maten verkrijgbaar. Kies voor een exemplaar waarmee je het fijnst aan het werk kunt in de tuin.

Heggenschaar

Heb je een heg rondom of in de tuin, dan moet je zeker niet vergeten een heggenschaar aan te schaffen. Heggenscharen beschikken over langere bladen dan snoeischaren. Dit betekent dat je met een speciale heggenschaar eenvoudiger een groter oppervlak kunt wegwerken dan je met een snoeischaar kunt doen.

Plantenschep

Je kunt met een plantenschep eenvoudig gaten in de grond maken, zodat je kleinere planten in een bloembak of border kunt plaatsen. Ook als je bloembollen gaat poten is het handig om een plantenschep te hebben. Zo kun je het snelst een mooi gat in de grond scheppen.
 

Wij wensen je veel succes met het tuinonderhoud.