Wat is een inground trampoline?

Trampolines zijn er in vele soorten en maten en ieder kind is er dol op. Je komt ze dan ook in menig achtertuin tegen. Tussen al die verschillende soorten trampolines springt er tegenwoordig eentje met kop en schouders bovenuit: de inground trampoline. Maar wat is nou precies een inground trampoline? En is dit wel de beste keuze? Dat lees je in dit artikel.

Wat is een inground trampoline?

Wat is nou precies een inground trampoline? De naam zegt het in feite al, een inground trampoline is een trampoline die in de grond zit. Je zet hem dus niet neer, maar hij wordt als het ware ingegraven, waardoor hij met de grond gelijk staat. Dit heeft diverse voordelen, welke hieronder besproken worden. Inground trampolines zijn er in verschillende maten en vormen. Ga je voor een ronde trampoline of voor een inground trampoline rechthoekig?

Wat zijn de voordelen van een inground trampoline?

Een inground trampoline biedt diverse voordelen ten opzichte van een normale trampoline. Doordat de trampoline ingegraven wordt, is er geen hoge opstap. Dit is praktisch, maar natuurlijk ook veiliger. Je kunt niet zo diep vallen als je van de trampoline af valt. Een ander voordeel is dat de trampoline optisch minder ruimte inneemt in de tuin. De tuin oogt hierdoor ruimer en overzichtelijker.  Voor extra veiligheid kun je er een veiligheidsnet bij nemen, zodat je kinderen niet buiten de trampoline kunnen vallen.

Hoe plaats je een inground trampoline?

Het eerste waar je op moet letten bij het ingraven van een inground trampoline is natuurlijk de afmetingen van de trampoline. Daarnaast is het erg belangrijk dat de trampoline ongeveer 20 centimeter boven de grond uitsteekt. Tijdens het springen verplaatst er zich lucht onder de trampoline namelijk. Deze moet goed weg kunnen. Door de trampoline 20 centimeter boven de grond uit te laten steken kan deze lucht goed ontsnappen. In het midden moet het gat een diepte van 70 centimeter hebben, zodat er voldoende ruimte is voor de trampoline om in te veren.