Wat is het verschil tussen traplift en stoellift?

Om maar even meteen met de deur in huis te vallen: er is geen verschil tussen een traplift en een stoellift. Het zijn simpelweg twee verschillende benamingen. Een traplift is een manier om jezelf te verplaatsen van boven naar beneden en andersom. Wil je meer weten over een traplift? Blijf dan vooral even verder lezen. 

Betrouwbare trapliften

Het is ten eerste belangrijk dat je op zoek gaat naar een betrouwbare traplift. Dit betekent dat je een traplift moet aanschaffen van een bedrijf die daar gespecialiseerd in is. Het zou erg vervelend zijn als je een traplift aanschaft die onveilig blijkt te zijn. Dit moet je zoveel mogelijk zien te voorkomen. Verdiep je dus van tevoren in de verschillende merken en vergelijk alle trapliften met elkaar. Zo ben je er zeker van dat je de meest betrouwbare traplift aanschaft zodat jij er lang van kan genieten en de traplift niet hoeft te vervangen. 

Trappen met bochten 

Wellicht denk je dat een traplift niet mogelijk is bij een trap die bochten heeft. Niets is minder waar, want je kan echt een traplift gebruiken als je een trap met bochten hebt in je woning. Dit is niet minder veilig, want elke traplift is voorzien van veiligheid. Er zijn trapliften die op een soepele manier zich kunnen verplaatsen van boven naar beneden. Als je boven bent gekomen, draait de traplift weg van de trap. Hierdoor hoef je niet bang te zijn en kan je makkelijk boven aan de trap uitstappen. 

Trappen zonder bochten

Veel huizen in Nederland hebben rechte trappen. Dit maakt het voor stoelliften natuurlijk wat makkelijker. De trapliften zien er tegenwoordig modern uit. Verder zijn de trapliften voorzien van allerlei handige functionaliteiten. Er zijn zelfs armleuningen waar je je aan vast kan houden tijdens het ritje. Dit kan voor nog meer veiligheid zorgen. Bovendien heb je zelf de controle over de traplift door de joystick. Net als bij de traplift voor een trap met bochten word je bovenaan de trap van het trapgat weggedraaid zodat je op een veilige manier kan uitstappen. 

Voordelen trapliften

En wat zijn dan eigenlijk de voordelen van trapliften? Een paar van deze voordelen zijn zeker het benoemen waard. Het eerste voordeel van een traplift is dat je kan blijven wonen in de huidige woning. Soms moeten mensen ervoor kiezen om te verhuizen, omdat zij niet meer in alle kamers kunnen komen. Een ander voordeel is dat je de traplift ook kan gebruiken voor het vervoeren van andere spullen. Het laatste voordeel is dat je niet meer afhankelijk bent van andere mensen. Dit is voor veel mensen belangrijk. Trapliften zijn dus over het algemeen een goede toevoeging in het huis.