De belangrijkste aandachtspunten bij het verkopen van je woning

In het leven moet je bepaalde keuzes gaan maken. Heb je recent de keuze gemaakt om je huidige woning te verkopen? En heb je bijvoorbeeld al een nieuwe woning aangekocht? Ongeacht wat de situatie is, is het zaak om haast te maken. De huizenmarkt is immers ontploft, waardoor je een bijzonder hoog bedrag voor je woning kunt ontvangen. Enige haast is daarbij zeker geboden.

Bij het verkopen van je woning moet je met veel aandachtspunten rekening houden. Zo moet je allereerst een keuze maken tussen de vele verkoopmogelijkheden:

  • Via een makelaar. Een makelaar laat fraaie foto’s van je huis maken, plaatst een advertentie en regelt alle bezichtigingen voor je. Hier betaal je voor, maar je hebt nergens meer omkijken naar.
  • Via een vastgoedinvesteerder. Je kunt er ook voor kiezen om je woning rechtstreeks aan een vastgoedinvesteerder te verkopen. In dat geval ben je van veel gemak verzekerd én van een prima bod.
  • In de stille verkoop. Heb je niet al te veel haast met de verkoop van je woning? En wil je dat je woning echt goed terechtkomt? Dan kun je ook voor een stille verkoop kiezen. Op Damborg.nl vind je meer informatie over deze mogelijkheid.

Uiteenlopende biedingen

Besluit je om je woning via Funda aan te gaan bieden? Dan is het zaak om rekening te houden met uiteenlopende biedingen. Sommige mensen overbieden met een paar duizend euro, terwijl andere mensen met tienduizenden euro’s overbieden.

Dat is echter niet het enige aspect waarop de biedingen uiteenlopen. Nee, ook de voorwaarden lopen per bieding behoorlijk uiteen. Ga daarom elk bod goed na, vergelijk de voorwaarden met elkaar en richt je niet alleen op het geboden bedrag.

Een snelle verkoop is mogelijk

In de huidige markt behoort een snelle verkoop zeker tot de mogelijkheden. Indien je je woning snel hebt verkocht, is het wenselijk dat je al iets achter de hand hebt. Zorg er daarom voor dat je vooruit kijkt en vooraf al anticipeert op een mogelijke snelle verkoop. In een ideale situatie heb je vooraf zelf al een andere woning gekocht (of gehuurd).