Weg met kale muren. Ga voor stijlvolle wanddecoratie

Heb jij kale muren in je huis die wel wat aankleding kunnen gebruiken? Dan is het een goed idee om je eens te verdiepen in mooie wanddecoratie. Het zijn namelijk dit soort details die een persoonlijke touch aan je interieur geven en het helemaal af maken. De mogelijkheden zijn eindeloos dus het is verstandig om van te voren te verzinnen wat het beste bij jouw smaak en interieur past. Wij zullen je al wat op weg helpen met wat leuke tips.

Je favoriete foto

Je kan bij veel woonwinkels kant en klare ingelijste prints kopen voor aan je muur, maar waarom zou je het niet wat persoonlijker maken? En dat kan heel eenvoudig door je favoriete foto af te laten drukken. Of het nou van je kinderen is, een trouwfoto of je favoriete vakantiefoto, je zult gegarandeerd iets aan je muur hebben dat niemand anders heeft. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende mogelijkheden voor het laten afdrukken van foto’s. Zo kan je kiezen voor verschillende materialen die allemaal hun eigen uitstraling hebben. Ga voor een klassieke look met een foto op canvas, of kies hout voor een landelijke look. Erg populair is momenteel de foto op aluminium. Vanwege de moderne uitstraling geef je jouw foto net iets extra’s.

Ga voor echte kunst

Echte schilderijen gemaakt door een kunstenaar hebben een veel authentiekere uitstraling dan een print of poster. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat echte kunst aan de muur alleen haalbaar is voor hele rijke mensen, maar dat is absoluut niet het geval. Niet alle schilderijen hebben de prijs van een Vermeer of Van Gogh. Als je wat galeries bezoekt zal je zien dat je ook met een kleinere beurs hele mooie kunstwerken kan kopen.  Daarnaast heeft bijna iedere gemeente een artotheek. Dat is een soort bibliotheek, maar dan voor kunst. Voor een klein bedrag kan je kunstwerken tijdelijk in bruikleen nemen. Ontzettend leuk voor de afwisseling in je interieur. En ben je helemaal verliefd geworden op een kunstwerk? Dan zijn ze heel vaak ook te koop.

Liever iets anders?

Ben jij geen liefhebber van afbeeldingen aan je muur, maar wil je toch die kale wanden wat opleuken? Geen nood, ook dan zijn er heel veel mogelijkheden. Zo zijn er bijvoorbeeld bloempotten te koop die je aan de muur kan bevestigen. Doe er een mooie hangplant in en je doorbreekt je kale muur met gezellig groen. Ook een wandplank waar je wat mooie  accessoires op zet kan net de finishing touch zijn in je interieur. Een groot voordeel daarvan is dat je de items makkelijk kunt afwisselen. Of wat dacht je van een grote moderne klok als echte eye catcher? Kortom: de mogelijkheden zijn eindeloos.