Lente in je tuinkas

Merk je dat de dagen langer beginnen te worden en de zon meer en meer gaat schijnen? In dat geval zoek je steeds vaker de tuin op, om op deze manier heerlijk te genieten van de ruimte die je buiten hebt. Het is dus ook hoog nodig tijd om je tuinkas weer een flinke metamorfose te geven. Maak je tuinkas klaar voor de lente van dit jaar door onderstaande tips in overweging te nemen.

Kijk altijd erg goed naar het type planten dat je wilt laten groeien

Kijk altijd erg goed naar het type planten dat je wilt laten groeien. De planten en bloemen moeten namelijk geschikt zijn voor de zon en dus ook op tijd geplant worden, wil je hier optimaal resultaat in boeken. Gelukkig is er vandaag de dag online meer dan genoeg informatie te vinden om je kas te vullen met de juiste bloemen en planten.

Zorg er altijd voor dat je de kas op een strategische plaats in de tuin zet

Zorg er altijd voor dat je de kas op een strategische plaats in de tuin zet. Hierdoor weet je zeker dat de bloemen en planten voldoende zonlicht krijgen en hierdoor optimaal groeien bij jou in de buitenruimte. Tip! Zorg er ook altijd voor dat je de temperatuur in het voorjaar goed in de gaten houdt. Aangezien het ook zomaar zo kan zijn dat het een avond koel wordt, is het slim om hier alvast de nodige maatregelen voor te treffen.

Heb je al gedacht aan de vorstgevoeligheid van de platen in je kas?

Het is belangrijk om altijd rekening te houden met de vorstgevoeligheid van de platen in je kas. In het vroeg voorjaar leent het zich goed om bijvoorbeeld tomaten, tuinkers en bietjes te telen. Later in het voorjaar ga je voor groenten zoals paprika’s en aubergines.