Maak van je saaie muur een mooie fotowand

Kan jouw interieur wel wat aankleding gebruiken? Vergeet dan vooral je muren niet! Het  is tegenwoordig helemaal hip om één muur in je huis vol te hangen met allerlei lijstjes en foto’s. Je kunt hierin helemaal je eigen stijl bepalen en door je eigen foto’s te gebruiken creëer je ook nog eens een heel persoonlijk en uniek geheel. Een fotowand maken is ook nog eens helemaal niet moeilijk. Wij zullen je hier al wat op weg helpen.

Stap 1: Bepaal de plaats en afmetingen

Het eerste dat je moet doen als je een fotowand wilt maken is bepalen welke muur je gaat omtoveren tot een fotowand. Heb je een saaie muur boven de bank? Wil je de muur bij de eettafel aankleden? De gang misschien? Of ga je voor het kleinste kamertje in huis, je toilet? Het is handig om rekening te houden met de afmetingen van de muur. Bij een groot oppervlak kan je helemaal los met grotere afbeeldingen, voor een kleine muur raden we je aan om te kiezen voor kleine lijstjes.

Stap 2: Kies een stijl

Omdat je natuurlijk wel wil dat jouw fotowand bij jouw interieur past is het raadzaam om van te voren een stijl en uitstraling te bepalen. Hou jij van strak en minimalistisch? Dan kan je het beste kiezen voor dezelfde soort fotolijsten in één kleur. Bijvoorbeeld allemaal zwarte lijsten of alleen lijsten van aluminium. Dat geeft het geheel een rustige uitstraling. Kan het bij jou niet gek en bont genoeg? Dan kan je juist lekker gaan mixen met allerlei verschillende kleuren en stijlen door elkaar.
Wil je iets anders dan de standaard fotolijsten? Ook dat kan! Tegenwoordig kan je foto’s laten afdrukken in allerlei vormen. Denk bijvoorbeeld aan een hexagon foto. Dit zijn zeshoekige fototegels waarmee je een echte eye catcher creëert.

Stap 3: Selecteer jouw foto’s

Nu is het tijd om te gaan kiezen welke foto’s je op je muur wilt hebben. Ook hierin kan je helemaal  je eigen smaak en stijl aanhouden. Hou je het heel persoonlijk met verschillende familieportretten, of ga je voor een selectie van natuurfoto’s? Ook kan je kiezen uit alleen zwart-wit foto’s voor een rustiger geheel, of juist kleurenfoto’s met kleuren die passen bij je interieur. Een combi van die twee is natuurlijk ook mogelijk.

Stap 4: Ophangen maar

Tijd om je fotowand te maken! Om ervoor te zorgen dat je later helemaal happy bent met het resultaat raden we je aan om van te voren alle fotolijstjes op de vloer te leggen en een mooie lay-out te kiezen. Het zou namelijk zonde zijn om je muur vol gaten te boren en alles later weer te moeten veranderen. Wil je jouw fotowand kunnen aanpassen zonder met allemaal gaten te zitten? Dan is het een goed idee om een schilderij ophangsysteem te monteren. Hiermee hang je de lijstjes op aan koorden en kan je naar hartenlust schuiven en aanpassen.