Welke keuzes hebben invloed op de prijs van een vochtbehandeling?

Vocht in de muren is een van de meest vervelende problemen die een huishouden kan hebben. Het probleem zelf is niet alleen vervelend, ook de prijzen lopen al gauw vrij hoog op voor een ingreep, maar gelukkig kun je door middel van bepaalde keuzes toch een klein beetje invloed uitoefenen op de prijs. Je zult goed moeten kijken wat er nu wel nodig is, en wat juist niet.

De keuze voor een bepaalde techniek

De keuze voor de techniek van het bestrijden van vocht wordt gemaakt door het soort probleem waar men mee te kampen heeft. Wanneer met bijvoorbeeld te maken heeft met doorslaand vocht, dan is impregneren de oplossing om voor te gaan. Bij optrekkend vocht kies je voor injecteren.

De prijs die een specialist voor een ingreep wordt grotendeels bepaald door middel van de materialen die tijdens een ingreep worden gebruikt, daarom kan met de keuze voor de techniek invloed worden uitgeoefend op de prijs.

Injecteren

  • Bij injecteren worden er door middel van boorgaten een vochtbestrijdingsmiddel in de muur ‘’geïnjecteerd’’ die vervolgens het optrekkende vocht tegenhoudt. Een specialist vraagt voor het injecteren van een muur rond de €100 per meter.

Impregneren

  • Bij impregneren is er sprake van een beschermende laag die wordt aangebracht over de muur die de stenen opvult en er daarmee voor zorgt dat de muur water afstoot. Het gemiddelde tarief voor impregneren ligt rond de €10 per vierkante meter.

Het grote verschil tussen injecteren en impregneren is dus dat men bij impregneren de muur aan de buitenkant behandelt door middel van een vochtwerende vloeistof, en bij injecteren wordt er een vochtwerende substantie de muur in gespoten.

Het voegwerk is essentieel

Het voegwerk is een essentiële factor in de muur, dit moet in orde zijn, anders dan slaat het vocht binnen de kortste keren opnieuw toe. Daarnaast geeft het vervangen van het voegwerk wel een frissere uitstraling, en het maakt de kans op lekkage een stuk kleiner. Het vervangen van het voegwerk in een muur daar brengt een bedrijf gemiddeld €18 per vierkante meter voor in rekening.

Schimmelvorming

Wanneer het vocht een muur dusdanig heeft beschadigd dat je last hebt gekregen van vormende schimmel? Dan kun je het beste een specialist alle schimmel laten verwijderen. Schimmel in de woning is heel gevaarlijk en schadelijk voor de muren in de woning. En het is ook nog eens heel slecht voor de gezondheid. De prijs voor het verwijderen van schimmel ligt gemiddeld rond de €150 per 3 vierkante meter.

Het afwerken

Wanneer een binnenmuur wordt geïnjecteerd, dan kan pas nadat de muur droog is begonnen worden aan het afwerken van de muur. Het drogen van een muur kent een gemiddelde tijdsduur van 6 tot 12 maanden . Wanneer je hier niet op kunt wachten, dan kun je op de muur een zout- en vochtwerend membraan, laten plaatsen, dit kost ongeveer €20 per vierkante meter.

Voor meer informatie, kijk op: https://aquaconsult.be/