Wespen overlast? Laat het er niet bij zitten!

13 augustus 2019
WonenCadeaus voor binnen

De zomer is weer aangebroken en we kunnen ons allemaal die extreme zomer van afgelopen jaar herinneren. Wat voor ons een heerlijke lange zomer was, zorgde ook voor veel wespen overlast. Het wespen seizoen heeft langer geduurd dan normaal en er waren er ook meer. Deze zomer is het niet veel anders, lees hier daarom meer over de bestrijding van wespenplagen.

Wespen

Wespenplaag herkennen

Een aantal wespen in huis of in de tuin is nog geen reden tot paniek, als is dat anders ook niet de beste remedie bij wespen. Heb je overlast van wespen? Blijf dan vooral rustig. Wespen steken niet en zijn ook niet agressief, zo lang ze zich niet bedreigd voelen.

Een wespenplaag herken je doordat er tientallen wespen in of rondom je huis te vinden zijn. Een wespenplaag kun je ook herkennen wanneer je een nest ziet. Een wespennest kan zowel in huis als in de tuin zitten, als je er een ziet, blijf er dan vooral uit de buurt. Bel zo snel mogelijk de plaatselijke bestrijder van www.beestjeskwijt.nl. Hij zal telefonisch de ernst van de zaak beoordelen. Een wespennest verwijderen is vaak zo gepiept, maar moet wel door een vakman worden gedaan.

black and yellow bee on yellow flower

Een nest wespen verwijderen

Ga een wespennest vooral niet zelf proberen te verwijderen, dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. De meeste mensen die zelf proberen een wespennest te verwijderen, plakken de uitgangen van het nest dicht, maar weten niet dat de wespen dan andere gaten gaan boren waardoor ze naar buiten komen en dan zeer agressief kunnen worden.

Een bestrijder van www.beestjeskwijt.nl brengt de juiste middelen met zich mee om zo snel mogelijk je huis wespenvrij te hebben. De bestrijder bestrijdt de wespen in het nest, maar lokt met het juiste middel de andere wespen ook naar het nest toe. Hierdoor wordt heel het nest uitgeschakeld en kan het veilig verwijderd worden.

close up photography of black ants

Er zijn bestrijders die aan het einde van het wespenseizoen aanraden om het nest te laten zitten, wespen zouden in de winter namelijk doodgaan. Maar bij een zachte winter of warme verstopplek, is de kans groot dat ze overleven en de volgende zomer extra hard toeslaan.

Bestrijder inschakelen

Wacht zeker in de zomer niet met het inschakelen van een bestrijder, zij hebben het in de zomer extreem druk met het verwijderen van wespennesten, bel daarom zodra je iets vermoedt of ziet. Het laten zitten van een nest kan gevaarlijk zijn. Als je te dichtbij komt kunnen ze al agressief worden. Daarnaast is het belangrijk om je kinderen buiten het bereik van het nest te houden en ze er op te wijzen dat ze niet in paniek raken, daarmee brengen ze zichzelf alleen maar mee in gevaar. Probeer dus rustig te blijven en schakel de lokale bestrijder van www.beestjeskwijt.nl in.