Zo haal je buiten naar binnen

De natuur is goed voor je. Toch zitten mensen het meest van de dag binnen! Wanneer je toch binnen moet zijn (we begrijpen dat je na een dag werken lekker op de bank wil zitten), is het een goed idee om buiten zo veel mogelijk naar binnen te halen! Die uitdrukking heb je vast al vaker gehoord. Maar hoe pak je dat nu eigenlijk aan? Wij leggen het je graag uit.

Huiskamer

Gebruik natuurlijke materialen wanneer je je huis inricht

Om buiten naar binnen te halen, gebruik je het liefst natuurlijke materialen bij het inrichten en decoreren van je huis. Een van de belangrijkste materialen is natuurlijk hout. Kies voor houten meubels en houten accessoires die ervoor zorgen dat je woning een natuurlijke uitstraling krijgt.

clear fishbowl beside pine cones on brown wooden table

Daarnaast kun je natuurlijk ook gebruik maken van planten en bloemen in huis, zodat je bijna het gevoel krijgt dat je in je tuin zit! Ook kun je kiezen voor een leuk behang met een organische print of zelfs voor opgezette dieren in huis.

Dat klinkt misschien heel eng, maar kan er zeker leuk uitzien. Dit is echt een kwestie van voorkeur en smaak. De keuze is aan jou!

Openslaande tuindeuren

Als je een tuin of balkon hebt, is een goede manier om buiten naar binnen te halen het plaatsen van openslaande deuren. Heb je deze al? Dan weet je hoe heerlijk het is om deze deuren lekker open te zetten en de tuin één te laten worden met je woonkamer. Je wil graag buiten naar binnen halen, op insecten na.

opened window

Gelukkig zijn er veel verschillende mogelijkheden om dat te voorkomen, zoals het plaatsen van hordeuren. En je kunt zelfs een hor voor openslaande deuren kopen!

Wat te doen met een kleine tuin of balkon?

Heb je maar een kleine tuin of enkel een balkon en is het daardoor moeilijk om het heel groen te maken? Ga de hoogte in met een verticale tuin! Je kunt bijvoorbeeld klimop laten groeien tegen je schutting aan, maar je kunt ook kiezen voor een verticale tuin in je woonkamer!

pink concrete commercial building near green tree

Er zijn verschillende mogelijkheden om een “groene” muur vol met planten te maken, zodat je op deze manier toch het idee hebt dat je midden in de natuur zit. Ook wanneer je in een appartement midden in de stad woont!