Zo hou je de zon buiten je huis

25 augustus 2022
AlgemeenCadeaus voor binnen

Dat de zomers steeds warmer aan het worden zijn is vast geen nieuws. Ook dit jaar hebben we weer flink wat warme en tropische dagen gehad, zelfs af en toe een hittegolf. Omdat de temperatuur maar lijkt te stijgen zijn steeds meer mensen op zoek naar manieren om de hitte zoveel mogelijk buiten hun woning te houden. Onze huizen zijn helaas niet gebouwd op hoge temperaturen zoals in zuidelijkere landen. Gelukkig zijn er oplossingen voor zoals zonnescreens, rolluiken en terrasschermen.

Voorkom dat de warmte binnenkomt

Veel mensen kunnen erg genieten van warm zomerweer buiten. Lekker naar het strand, een ijsje op het terras of genieten in je eigen tuin. Binnen in huis willen we het echter liever wat minder warm hebben.  Slapen, koken en werken is bijvoorbeeld echt geen pretje als het binnen erg warm is. Daarnaast is het ook nog eens erg moeilijk om de warmte uit je woning te krijgen als de temperatuur eenmaal is opgelopen. Omdat de meeste warmte je huis inkomt via zonnestralen door de ruiten is het verstandig om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Rolluiken en screens

Je hebt vast al wel ondervonden dat het op warme dagen verstandig is om overdag je gordijnen, jaloezieën en andere raambekleding gesloten te houden. Hiermee voorkom je namelijk dat de zon naar binnen schijnt en je woning opwarmt. Het nadeel is alleen wel dat het glas vanaf de buitenkant wel warm wordt, waardoor de temperatuur toch op kan lopen. Het meeste effect behaal je daarom door aan de buitenkant rolluiken of screens te laten monteren. Hierdoor hou je de warme zonnestralen echt buiten je huis en zal het zomaar een aantal graden koeler blijven.

Zonnescherm en terrasoverkapping

Heb je en tuin of balkon? Dan is het heerlijk om ’s zomers lekker buiten te kunnen zitten. Het is alleen niet verstandig om de hele dag in de volle zon te blijven. Niet alleen kan het dan veel te warm worden, het is ook nog eens erg ongezond voor je huid. Daarom is het verstandig om schaduw te creëren met behulp van een zonnescherm of terrasoverkapping. Hierdoor kan je niet alleen aangenamer van de buitenlucht genieten op de warme momenten, je voorkomt ook dat de zon op je ramen schijnt. Terrasoverkappingen zijn trouwens het hele jaar door ideaal, want door het watervaste dak kan je zelfs op druilerige dagen lekker van je tuin genieten.

Benieuwd naar meer informatie? Neem dan contact op met Ruiter Zonwering.