Zo kies je het juiste bankstel

Hier in Nederland brengen we heel wat uren door op de bank. Dat is begrijpelijk, want wat is er nou lekkerder dan na een dag hard werken ’s avonds neer te ploffen met een fijne film of goede serie? Daarnaast is het bankstel één van de grootste meubelstukken in onze woonkamer. Het is dan ook belangrijk dat ze zowel comfortabel als mooi zijn. Je wil natuurlijk wel dat het binnen je interieur past. Maar hoe kies je nou het perfecte bankstel? Wij helpen je graag met het maken van je keuze.

Hoekbanken: Al jaren een populaire keuze

Ze blijven mateloos populair: Hoekbanken. Door de L vorm is er veel ruimte voor jou en je gasten, maar het is natuurlijk ook heerlijk om lekker languit plaats te nemen in je eentje. Hoekbanken zijn te krijgen in een grote verscheidenheid aan stoffen, kleuren en stijlen. Er is dus voor ieder wat wils.
Omdat iedereen een andere woonkamer en indeling heeft is het handig dat je vaak kan kiezen of je het verlengde stuk aan de linker- of rechterkant wilt hebben. Zo weet je zeker dat hij perfect tot zijn recht komt in jouw interieur.

Elementbanken: Stel je eigen bank samen

De naam zegt het al. Elementbanken bestaan uit losse elementen die je zelf naar eigen voorkeur en smaak kan samenstellen. Ze worden ook wel modulaire zitbanken genoemd. Ben jij iemand die houdt van verandering en regelmatig de hele woonkamer omgooit?  Of vind je het fijn om zelf een bankstel samen te stellen geheel naar jouw eigen wensen? Dan is een elementbank perfect voor jou. De losse delen kunnen namelijk makkelijk aan elkaar worden bevestigd en je kan eindeloos combineren. Mix en match er maar lekker op los!

Liever geen bankstel? Ga voor een fauteuil

Heb je echt geen ruimte voor een bankstel? Of wil je gewoon niet zo’n groot bakbeest in je interieur? Geen nood! Met een paar prachtige fauteuils in je woonkamer heb je net zoveel zitcomfort zonder dat er veel ruimte wordt ingenomen. Ben jij iemand die graag lekker onderuit hangt? Dan is een loungefauteuil of relaxfauteuil een perfecte keuze. Maar ook op een draaifauteuil of oorfauteuil kan je heel wat uren genieten. Van landelijk tot industrieel, ook hierin zijn de mogelijkheden eindeloos. Altijd is er wel een fauteuil te vinden die helemaal bij jou past!