Zo krijg je optisch een grotere en diepere kamer

11 september 2020
DIY in huisCadeaus voor binnen

Heb jij een kleine woning? Of zijn sommige kamers in je huis kleiner dan je zou willen? Dan kan het fijn zijn om het interieur zo aan te passen dat de kamer optisch groter lijkt. Daar zijn een aantal handige trucjes voor. Misschien weet je wel dat het verstandig is om een kleine kamer in lichte kleuren te schilderen en voor lichte meubels te kiezen. Maar wist je ook dat je een erg leuk effect kan creëren met ronde spiegels aan de muur?

Moderne blauwe badkamer

Ruimer, dieper en lichter

Spiegels kunnen veel leuke effecten hebben in jouw interieur. Doordat spiegels hun omgeving weerkaatsen, lijkt de kamer direct optisch groter en dieper. Dat is erg fijn in een kleine ruimte. Hang de spiegel zo dat het zonlicht kan weerkaatsen en de kamer lijkt niet alleen optisch groter, maar wordt ook lichter. Ook dat is in een kleine kamer een erg gewenst effect. 

Je kunt dit effect bereiken met één grote spiegel, maar je kunt ook kiezen voor een aantal kleinere spiegels bij elkaar. Zo wordt het een echte blikvanger in jouw interieur. Je kunt kiezen voor een spiegel zonder rand, maar ook met een leuke gekleurde rand. Stem dit af op de rest van de accessoires in de kamer. Hierdoor kunje een spiegel als echte blikvanger gebruiken. De stijl van een opvallende spiegel kan de complete uitstraling van jouw kamer veranderen. Ga jij voor strak en modernof toch liever kleurrijk en speels?

In welke ruimte hang je een spiegel?

Een spiegel kan erg nuttig zijn, bijvoorbeeld op de slaapkamer, de badkamer of het toilet. Maar als je een spiegel meer als decoratief accessoire wilt gebruiken, kun je deze eigenlijk in elke ruimte ophangen. De woonkamer, maar ook de hal zijn zeer geschikte plekken voor een spiegel. Zo kun je elke gewenste kamer stijlen met een mooie spiegel.