Groen om je heen: een goed idee!

De lange, gure wintermaanden liggen weer achter ons en dat betekent dat we vaak zin hebben om, voordat de zomer echt begint, ons huis weer eens goed op te ruimen en ons interieur aan te passen. Gelukkig hoef je niet altijd grote en dure zaken te kopen om verandering teweeg te brengen. Wist je dat kleine aanpassingen in je huis ook al grote effecten kunnen hebben? Een verandering van accessoires en decoratie, kan een kamer er al heel anders uit laten zien. denk bijvoorbeeld aan nieuwe fotolijstjes, een nieuw vloerkleed of de aanschaf van planten. In deze blog lees je er meer over.

Schoonmaken

Voordat je met een make-over begint, is het verstandig eerst je huis eens goed op te ruimen en schoon te maken. Gooi ook spullen weg die je eigenlijk al heel lang niet gebruikt hebt. Vaak liggen er meer spullen in je huis dan je eigenlijk door hebt, puur omdat je de helft vaak niet eens meer nodig hebt of al jaren geleden vervangen hebt door iets anders. En dat is niet alleen jammer van de ruimte  die die spullen in beslag nemen, het is ook niet rustgevend voor je hoofd. Ga dus eens een keer goed je huis bij langs, ruim goed op, maak schoon en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Er wordt niet voor niets gezegd dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd!

Plan bedenken

Hierna is het tijd om na te denken over de make-over zelf. Het is misschien aanlokkelijk om gewoon gelijk naar de winkel te gaan en te kopen wat je mooi vindt. Toch is dat niet handig om te doen. je loopt daardoor namelijk het risico dat je allerlei spullen koopt die van zichzelf erg leuk zijn, maar dat het bij elkaar eigenlijk helemaal niet zo mooi staat. Op die manier krijg je alsnog een rommelig geheel in je huis, terwijl het veel fijner is wanneer alles goed bij elkaar staat. Dat staat netter en geeft meer overzicht. Bedenk dus bijvoorbeeld goed wat voor kleuren je graag wil, bijvoorbeeld voor je vintage vloerkleed of voor je meubels. 

Groen

Wist je dat het gezond is om planten in je huis te hebben? Uit divers onderzoek is gebleken dat planten goed zijn voor de luchtkwaliteit in je huis. De planten maken namelijk de lucht in je huis zuiver en daarnaast zorgen ze ook voor zuurstof. En nog een ander voordeel van planten: door planten om je heen te hebben, zul je minder stress gaan ervaren. Het is namelijk gebleken dat je rustig wordt van een groene kleur om je heen.

Categorie: Woon inspiratie.