Zonnepanelen, nog altijd één van de meest ecologische energiebronnen

Naast windenergie is zonne-energie nog altijd de meest populaire, meest efficiënte en ook de meest milieuvriendelijke bron van energie. Wij gingen voor jou kijken bij Natuma en deden heel wat inspiratie op. Wij willen dit graag met jou delen.

Zonnepanelen Uden, het loont!

Als je in Uden woont, dan kun je bij je gemeente terecht voor een teruggave op je geïnvesteerde som geld. Dit is natuurlijk mooi meegenomen. Daarnaast is de opbrengst van je Natuma zonnepanelen ook niet te versmaden. Je energierekening daalt zienderogen. Bij Natuma kun je het rendement uitrekenen en bekijken op hoeveel jaar jij je investering hebt terugverdiend. Je staat versteld hoe snel dit gaat!

Soorten Natuma zonnepanelen

Welke soorten zonnepanelen kies je nu het best? Dit is een vraag voor experten. Er bestaan diverse soorten zonnepanelen, die elk hun karakteristieken hebben. Zo bestaan er bij de zonnepanelen Uden bijvoorbeeld polykristallijne zonnepanelen. Dit zijn de blauwe panelen. Daarnaast heb je de monokristallijne zonnepanelen, de zwarte. Monokristallijne zonnepanelen zijn egaler van structuur en hebben een groter rendement. Bij Natuma bieden ze twee types monokristallijne zonnepanelen aan: met enkel glas en met dubbel glas. De zonnepanelen met dubbel glas zijn sterker en gaan langer mee.

Je energie opslaan of op het net gooien?

Je zonnepanelen leveren energie op die jij daarna kunt gebruiken. Het is belangrijk om te weten wat je precies met die energie wil doen. Wil je ze op het moment zelf gebruiken of wil je je energie opslaan in accu’s? Of wil je het teveel aan geproduceerde energie gewoon teruggeven aan het net van de energieleverancier? Elk van deze methodes zal de uiteindelijke prijs van je installatie bepalen. Vraag hierover raad aan je installateur.

Voor particulieren en bedrijven

Een degelijke installateur van zonnepanelen zal niet alleen voor particulieren werken, maar zal ook op grotere schaal voor ondernemingen werken. Hier kan de investering soms heel hoog liggen. Belangrijk is om zich goed te informeren en alle mogelijkheden af te wegen, vooraleer een beslissing te nemen.

Laat je adviseren door een expert

Zonnepanelen plaats je niet zomaar. Vraag uitgebreid advies aan experten. Professionele installateurs van zonnepanelen weten jou precies te vertellen of jouw dak wel geschikt is voor zonnepanelen. Het type dak, de richting van je dak of de helling zijn belangrijke factoren die bepalen of jouw dak met zonnepanelen kan uitgerust worden. Je installateur zal van bij het begin met jou meedenken en het volledig plaatje voor jou uittekenen. Een zeer uitgebreide offerte is de basis van jouw beslissing. Luister ook naar ervaringen van mensen die jou al voorgingen in het installeren van zonnepanelen. Zij kunnen jou uit eigen ervaring advies geven waarmee jij dan al dan niet rekening wilt houden.

Meer tips? Kijk hier.