Zwarte glazen binnendeuren in huis? Hier moet je rekening mee houden.

Je interieur stijlvol en elegant aankleden is een kunst. Het lijkt soms simpel om de chique stijl die je ergens hebt gezien te imiteren,  maar het valt erg tegen wanneer je merkt dat het toch niet zo eenvoudig is als je had gedacht, wanneer je zelf gaat experimenteren met je inrichting. Maar ook als je geen specialist bent op het gebied van woninginrichting, kun je toch met een paar simpele kneepjes een stijlvolle sfeer in je huis creëren. Wist je dat zwart bij alles een beetje meer cachet toevoegt? In dit artikel vertellen we je daarom graag alles over de mogelijkheden voor het aanschaffen van zwarte glazen binnendeuren in huis.

Zwarte deuren met glas kunnen een groot verschil maken, als je een saaie ruimte een beetje wilt upgraden. Als we spreken over het uiterlijk en de sfeer van de plek, het doet er niet toe of het buiten of binnen is, zwarte deuren voegen direct karakter toe aan de ruimte.

Er zijn vele redenen waarom er gekozen wordt voor zwarte glazen binnendeuren:

  • Een zwarte deur met glas ziet er veel aantrekkelijker uit dan standaard witte deuren
  • De zwarte binnendeur met glas combineert goed met vrijwel elk deel van het interieur
  • De deuren zijn een echte eyecatcher, ze vallen direct op bij binnenkomst en geven bijvoorbeeld een entree een chique karakter
  • Tegenwoordig heb je steeds meer mogelijkheden op het gebied van stalen binnendeuren, van hout tot kunststof en van staal tot aluminium.
  • Bovendien is het momenteel een populaire trend die je tegenkomt op menig televisie programma en in veel Pinterest accounts.

Wat zijn de voor en nadelen van de verschillende materialen van de glazen zwarte binnendeuren?

Stalen deuren & kozijnen

Voordelen: Stalen kozijnen zijn sterker dan elk alternatief materiaal. Ze zijn drie keer sterker dan aluminium. 

Nadelen: Stalen binnendeuren zijn prijziger dan houten en kunststof deuren.

Houten deuren & kozijnen

Voordelen: Houten deurkozijnen kunnen prachtig worden afgewerkt.  Ze kunnen ook worden geschilderd en zijn weer als nieuw. Krassen kunnen eenvoudig worden weggewerkt en de deuren zijn toch ook stevig.

Nadelen: Houten deuren hebben veel onderhoud nodig is. Hout absorbeert ook vocht, wat betekent dat de deur kan rotten. De houten deur is ook de minst energie zuinige en is meestal de duurste.

Kunststof deuren & kozijnen

Voordelen: Kunststof glasdeuren zijn zeer energiezuinig, een geweldige isolator en vereisen een minimum onderhoud, ze zijn moeilijk te krassen, of deuken. 

Nadelen – Kunststof binnendeuren zijn een stuk lichter, waardoor je minder snel het robuuste gevoel krijgt wat bij de kozijnen past.