3 tips voor een groene, bloeiende tuin

Iedereen kan natuurlijk enorm genieten van een groene grasmat en bloeiende planten. Zo krijgt je tuin weer kleur en komen kleurrijke vlinders op bezoek. Op deze pagina geven we je graag drie tips om bloeiende tuin te krijgen waar je het hele jaar door van kan genieten. Maak je bijvoorbeeld al gebruik van meststoffen? In deze blog leggen we je het graag uit.

Tuinmeststoffen

Meststoffen zijn essentieel voor de groei van je grasmat en planten. Met meststof bevorder je de groei, wortelontwikkeling en kleur. Zo kun je optimaal genieten van de felle kleuren in de zomer en is je tuin in de winter bestand tegen winterse kou. Er is speciale mest voor planten en voor het gras. Zo bevat mest voor planten minder stikstof waardoor de plant geleidelijk groeit. Te veel stikstof is namelijk niet goed voor de klant. Gras daarentegen kan wel veel stikstof gebruiken voor een goede groei van de grasmat.

Kalk voor tuin

Kalk verhoogd de zuurgraad van de bodem. Doordat de zuurgraad van de bodem is verhoogd kan het gras en planten in de tuin beter meststoffen opnemen. Tevens wordt water en zonlicht beter opgenomen. Hierdoor krijgt mos in het gazon minder kans waardoor het gras groeit. Tevens groeien de planten optimaler omdat meststoffen beter worden opgenomen. Benieuwd hoeveel en wanneer je kalk moet gooien? Op Tuin-Dier.nl hebben ze veel interessante tuinadviezen en producten weergegeven om kalk voor de tuin optimaal te gebruiken.

Verticuteren en schoffelen

Meststoffen in voorjaar gegooid en kalk in het najaar? Top. Nu is het alleen belangrijk om de grond van je gras en tussen de planten optimaal te houden. Dit kun je doen door te verticuteren (weghalen van bovenste laag gazon) en schoffelen (omploegen van tuinaarde). Door dit te doen zorg je ervoor dat de grond open staat voor de opname van water en meststoffen of kalk. Voor mensen met groene vingers een leuke bezigheid. Met goede tuin benodigdheden is schoffelen en verticuteren een fluitje van een cent.