Wat zijn de keukentrends van 2021?

De keuken is toch wel het hart van de woning. Daar wordt lief en leed gedeeld, en natuurlijk gegeten. Voor de allernieuwste looks en keukenideeën mag je Pinterest niet overslaan, maar in dit blogartikel hebben we alvast de grootste trends op het gebied van keukens voor je op een rijtje gezet. Dat scheelt jou weer speurwerk, dus lees snel verder!

Hoe creëer je een droomkeuken?

Een droomkeuken creëer je door op zoek te gaan naar een betrouwbare keukenzaak. Een keukenspecialist die naar jouw wensen luistert en je zo goed mogelijk adviseert. Het team van Oosterom, specialist in exclusieve maatwerk keukens, kan je hierbij ondersteunen.

De zwarte trend is here to stay!

Zwarte keukens zijn op dit moment enorm populair. Door het toepassen van de kleur zwart ontstaat een sfeervol en luxe geheel dat ook nog eens makkelijk te combineren is. In de afgelopen jaren heeft er een kleine verschuiving plaatsgevonden van hoogglans naar mat. Hierdoor is de kleur zwart veel toegankelijker geworden. Een matzwarte keuken oogt namelijk veel rustiger dan een hoogglans zwarte keuken. De keuze voor een matzwart front resulteert vaak in een industriële en stoere uitstraling. Voor de bepaling van het totaalplaatje van de uitstraling van je keuken zijn de apparatuur, de hele styling van de keuken en de combinatie van werkblad en deurfrontjes erg belangrijk. Dat bepaalt hoe jouw keuken er straks uitziet.

Of toch alleen een vleugje zwart?

Naast een compleet zwarte keuken, kun je ook kiezen voor zwarte keukenkasten in combinatie met een ander kleur werkblad. Kijk bijvoorbeeld eens naar een zwarte keuken met een licht of beton grijs werkblad. Vind je zwarte keukenkasten net een stap te ver? Geen probleem. Doordat zwart zo makkelijk te combineren is, kun je ook eenvoudig kiezen voor een ander front en dit combineren met zwarte elementen. Op Pinterest vind je genoeg voorbeelden, dus neem daar vooral een kijkje.

Minimalistisch design: basic, clean en strak

Less is more. Minimalistisch design voert al dit jaar de boventoon op het gebied van keukentrends, en ook volgend jaar gaat deze trend nog niet verdwijnen. Bij deze trend moet je vooral denken aan strakke, moderne keukens met dunne werkbladen en hoge kasten. Een strak lijnenspel speelt ook een belangrijke rol. Je creëert hiermee rust, dus kies vooral voor doorlopende lijnen van symmetrie als je hier veel waarde aan hecht. Ook moet je zorgen voor voldoende opbergruimte, want een minimalistisch design oogt vooral heel opgeruimd.