5 tips om uw vloerkleden schoon en fris te houden

16 september 2022
TipsCadeaus voor binnen

Vloerkleden geven elke kamer karakter en warmte. Helaas kunnen vloerkleden snel vuil worden als je ze niet met zorg onderhoudt. Heb je een bevlekt, groezelig of muf vloerkleed liggen dat een opknapbeurt nodig heeft? Dan is dit artikel precies wat je nodig hebt! Het reinigen van van een vloerkleed kan een hele uitdaging zijn, vooral als een tapijt bedekt is met haren van huisdieren of andere hardnekkige vlekken. Volg deze eenvoudige tips om jouw vloerkleden het hele jaar door schoon en fris te houden.

Dagelijks stofzuigen

Stofzuigen is de beste manier om tapijten of vloerkleden schoon en fris te houden. Als je een huisdier hebt, raden we je aan om zo’n drie a vier keer per week een stofzuigronde in te plannen. Je kunt het beste een hulpstuk gebruiken bij het stofzuigen van een vloerkleed. Dit zorgt ervoor dat je het vloerkleed niet beschadigt.

Draai het vloerkleed regelmatig

We raden je daarnaast aan om een kleed met regelmaat te draaien. Dit vermindert slijtage op een bepaalde plek. Zo zorg je ervoor dat alle plekken van het vloerkleed evenveel slijten.

Gebruik het juiste schoonmaakmiddel

De meeste vloerkleden kun je met de hand wassen in koud water, met een mild wasmiddel en onder lage druk. Wollen tapijten moeten chemisch gereinigd worden. Houd hier dan ook rekening mee wanneer je een tapijt aanschaft.

Stel uw tapijten niet bloot aan zonlicht

Een vloerkleed blootstellen aan zonlicht lijkt misschien een natuurlijke manier om ze te reinigen. Het doet echter meer kwaad dan goed. UV-stralen breken de vezels van uw tapijten af, waardoor ze vervagen en zwakker worden. 

Maak van vlek reiniging een gewoonte

Wanneer u iets op uw tapijt morst, maak er dan een gewoonte van om de vlek onmiddellijk schoon te maken. U kunt hiervoor een witte doek gebruiken; gebruik geen gekleurde, want dan loopt de kleur door in het tapijt. Dep de vlek met water en een mild schoonmaakmiddel om het van het tapijt te verwijderen. Als de vloeistof plakkerig of kleverig is, schraap het er dan uit met een lepel. Zodra de vloeistof uit het tapijt is, dep je het water af met een droge doek. Stofzuig vervolgens de plek om eventueel vuil dat zich met de vloeistof heeft vermengd eruit te halen.Ben je toch toe aan een nieuw vloerkleed? Neem dan eens een kijkje in het enorme aanbod van Floorpassion BV!