Tips voor het planten van bomen in je tuin

Wil je een leilaurier in je tuin? Of misschien een andere boom? Lees dan deze tips voordat je begint te planten! We geven advies over de grondsoort, water en verzorging. Daarnaast lees je ook over welke bomen goed geschikt zijn voor jouw tuin. Op deze manier ben je binnen mum van tijd aan de slag met deze tips. Succes met het planten van je nieuwe boom!

Let op de grondsoort

Als je een leilaurier wilt planten, is het belangrijk om te weten welke grondsoort hij nodig heeft. leilaurieren  kunnen in verschillende soorten grond groeien, maar er moet voldoende voedingsstoffen en humus aanwezig zijn. De grond moet ook niet te nat of te droog zijn. Als je leilaurieren  in pot wilt planten, kun je kant-en-klare potgrond gebruiken.

Onderschat de impact van water niet

Water is ook belangrijk voor leilaurieren . Zorg ervoor dat je leilaurier genoeg water krijgt, maar let er ook op dat de grond niet te nat wordt. leilaurieren  kunnen namelijk last krijgen van wortelrot als de grond te nat is. Geef je leilaurier dus regelmatig water, maar laat de grond tussen wateringen wel eerst goed uitdrogen.

Andere verzorging is ook vereist

Verzorging is ook belangrijk voor leilaurieren. Snoei je leilaurier elk jaar in het voorjaar, zodat hij mooi compact blijft. Je kunt leilaurieren  ook bemesten, maar let wel op dat je niet te veel mest gebruikt. Te veel mest kan namelijk leiden tot wortelrot.

Hoe zit het met andere bomen?

Naast leilaurieren kun je ook andere bomen planten in je tuin. Welke boom je kiest, hangt af van de grootte van je tuin en wat voor soort tuin je hebt. In een kleine tuin is het bijvoorbeeld beter om een kleine boom te planten, zoals een fruitboom. Heb je een grote tuin? Dan kun je kiezen voor een grotere boom.

Al met al is het planten van bomen een stuk makkelijker geworden door middel van deze tips. Daardoor hoef jij geen stress meer te hebben hierover. Begin daarom nu met het voorbereiden of zelfs planten van de bomen om je tuin perfect te maken.