Raamdecoratie in de slaapkamer: 4 opties die geschikt zijn

20 januari 2023
WonenCadeaus voor binnen

Het kiezen van de juiste raamdecoratie is niet de meest eenvoudige opgave. Vooral als het gaat om de slaapkamer: vaak hebben mensen de voorkeur voor verduisterende gordijnen, maar raamdecoratie moet natuurlijk ook wel een beetje gezellig aanvoelen. Gelukkig is het aanbod in raamdecoratie groot en zetten wij hieronder vier geschikte opties voor je op een rij.

1. Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn eenvoudig maar staan tegelijkertijd ook strak. Rolgordijnen zijn dan ook de ideale oplossing voor in de slaapkamer, aangezien er veel mogelijk is als het aankomt op rolgordijnen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor verduisterende rolgordijnen, zodat jouw slaapkamer geheel donker wordt als je het rolgordijn naar beneden trekt. Ook kun je kiezen voor een bepaalde kleur dat goed past in de slaapkamer.

Daarnaast zijn rolgordijnen ook geschikt voor kunststof kozijnen. Je kunt deze rolgordijnen bevestigen zonder te hoeven boren in de kozijnen: ideaal! Meer opties wat betreft raamdecoratie voor kunststof kozijnen vind je op ‘raamdecoratie kunststof kozijnen’.

2. Vouwgordijnen

Vouwgordijnen staan chique en warm. Vouwgordijnen kunnen daarom mooi staan in letterlijk iedere ruimte en zo ook in de slaapkamer. Vouwgordijnen kunnen daarmee ook écht de echte finishing touch zijn in jouw slaapkamer. Vouwgordijnen staan mooi in ieder stijltje: of het nou gaat om een landelijke, strakke of industriële slaapkamer. Daarnaast kun je voor vouwgordijnen ook zelf bepalen welke stof je gebruikt. Voor in de slaapkamer is een verduisterende stof overigens erg prettig.

3. Jaloezieën

Bevindt de slaapkamer zich in de dakkapel? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met kleine ramen of draaikiepramen. Voor dit soort ramen kan het lastig zijn om passende raamdecoratie te vinden. Gelukkig is er veel mogelijk, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor jaloezieën. Jaloezieën kunnen op het kozijn worden geplaatst waardoor de jaloezieën kunnen meedraaien met het raam. Daarnaast kun je de jaloezieën ook op maat laten maken. Het fijne van deze raamdecoratie is dat je zelf de lichtinval kan bepalen. Jaloezieën zijn dan ook een prima keuze als het gaat om raambekleding dakkapel.

4. Overgordijnen

Wanneer je jaloezieën, rolgordijnen of vouwgordijnen op jouw slaapkamer hebt hangen, kan het zijn dat je iets mist. Het kan wellicht nog een beetje kaal aanvoelen en het gevoel van sfeer en warmte ontbreekt. In dat geval kun je eens proberen om de bestaande raambekleding te combineren met overgordijnen. Je kunt voor overgordijnen ook kiezen voor een verduisterende stof, zodat je zeker weet dat alle naden en kieren geen licht meer doorlaten. Zeg maar hallo tegen een gezellige slaapkamer!