7 tips voor de inrichting van een kleine keuken

Beschikt u over een kleine of smalle ruimte voor uw keuken? Dat hoeft zeker geen ramp te zijn. Er zijn genoeg tips te vinden om uw kleine keuken optimaal te benutten. In deze blog geven wij zeven tips.

Tip 1: Wandkasten

In een kleine ruimte zijn wandkasten erg nuttig. Door te kiezen voor wandkasten bespaart u niet alleen heel veel vloeroppervlakte. Er ontstaat ook veel opbergruimte. Voor een kleine ruimte is opbergruimte heel erg belangrijk.

Tip 2: Geen kasten maar planken

Naast wandkasten kan er ook worden gekozen voor wandplanken. Planken zijn de goedkopere optie hiervoor, maar zullen zeker niet misstaan in een keuken. Ook met wandplanken kunt u heel veel spullen kwijt. Dit kunnen praktische keukenspullen zijn, zoals potjes of pannen, maar ook decoratie, zoals plantjes of fotolijstjes.

Tip 3: Keukengerei aan de wand

Naast wandkasten en wandplanken kunt u ook verschillend keukengerei kwijt aan de wand. Denk hierbij aan bijvoorbeeld keukenmessen die aan een magneetstrip hangen. Op deze manier kan er heel veel ruimte op het werkblad worden bespaard. Hoe meer aan de wand, hoe meer ruimte op het aanrecht.

Tip 4: Gebruik lichte kleuren

Het is algemeen bekend dat donkere kleuren in een kamer, de kamer kleiner doet lijken. Maak hier dus gebruik van door een lichte keuken te kopen. Kies voor lichte tegels of een licht werkblad. Het is niet gelijk een probleem als u kiest voor een donker werkblad op witte kasten. Over het algemeen geldt wel, hoe lichter de keuken hoe groter deze lijkt.

Tip 5: Bartafel

Een normale eettafel neemt altijd veel ruimte in beslag. Het kan dus een goed idee zijn om te kiezen voor een bartafel. Het grote voordeel hiervan is, is dat het heel erg ruimtebesparend is. Dit geldt voor zowel als voor een grote open keuken, als voor een kleine smalle keuken. En daarnaast kunt u een bartafel ook meteen gebruiken als een praktisch werkblad.

Tip 6: Fornuis gebruiken als extra werkruimte

Een fornuis neemt altijd veel ruimte in beslag. Waarom gaat u deze ruimte niet extra benutten? Met een verplaatsbaar werkblad die u makkelijk kunt verplaatsen met twee handgrepen. Zo kunt u het blad gemakkelijk optillen. Door het werkblad op het fornuis te plaatsen, bespaart u een hoop ruimte. En heeft u het fornuis nodig? Dan verplaatst u het werkblad gewoon.

Tip 7: Uitschuifbare werktafel

Te weinig werkruimte in een keuken is altijd een grote frustratie. Naast tip 6 is een uitschuifbare werktafel ook een uitstekend alternatief. Als u de werktafel niet nodig hebt, schuift u deze gewoon naar binnen.