Woontrend van 2022: Een chic en tijdloos interieur met zwarte details

Bij de kleur zwart denk je misschien niet meteen aan een warme en gezellige uitstraling. Toch is het momenteel de meest populaire kleur op interieurgebied. Zwart heeft namelijk heel veel voordelen. Het is chic en tijdloos en kan werkelijk met alle andere kleuren worden gecombineerd. We zien daarom veel zwarte meubels en accessoires in de interieurbladen dit jaar. Van bankstellen tot deurklinken en van keukens tot bloempotten.

De zwarte stalen deur

Als je de laatste trends op interieurgebied een beetje volgt heb je hem ongetwijfeld al voorbij zien komen; de zwarte stalen deur. Ze zijn mateloos populair. Door de eenvoud en strakke lijnen heeft de zwarte stalen binnendeur een stoere uitstraling en het gebruik van glas geeft luchtigheid en een gevoel van ruimte in je interieur. Om het plaatje helemaal compleet te maken combineer je jouw stalen deur het beste met mooi meubelbeslag. Een zwarte deurklink in jaren dertig stijl maakt het helemaal af.

Zwarte keukens zijn helemaal hip

Vorig jaar waren ze al in opkomst en ook in 2022 blijven ze de meest populaire keuze: Zwarte keukens. In tegenstelling tot het wit dat de afgelopen decennia de meest gangbare keuze was is de zwarte keuken nu een echte trend. Het voordeel van een zwarte keuken is dat het net zo tijdloos is als wit, maar toch heeft het een luxere uitstraling. Zeker gecombineerd met een natuurstenen of houten aanrechtblad. Ben je bang dat een zwarte keuken te donker is in jouw interieur? Combineer je keuken dan met een mooie lichte vloer en gekleurde tegels en andere details.

Combineer met zwarte accessoires

Vind je het toch een beetje spannend om meteen veel zwart in je interieur te verwerken? Begin dan eerst eens met wat kleinere accessoires. Geef bijvoorbeeld je kamerplanten allemaal een zwarte bloempot. Zwart combineert namelijk geweldig met groen. Hang wat zwarte fotolijsten met mooie afbeeldingen op of kleed je bank aan met zwarte sierkussens.

Gebruik kleur als tegenhanger

Om te voorkomen dat je interieur te donker en ongezellig wordt is het verstandig om naast het zwart wel kleur te gebruiken als tegenhanger. Omdat zwart werkelijk met alles te combineren is kan je alle kanten opgaan en je interieur helemaal aanpassen aan jouw woonwensen. Hou je van stoer en industrieel? Combineer het dan met wit, grijs en natuurlijke materialen zoals hout en leer. Ga je voor een botanisch interieur? Kies dan voor aardse tinten, fluwelen meubels en gouden details als tegenhanger van het zwart. Is een Scandinavisch interieur meer jouw ding? Ook geen probleem. Door te kiezen voor lichte kleuren, zachte stoffen en veel hout hou je de ruimte rustig en licht.