Aan de slag met een houten trap op maat

Overweeg je de trappen in huis te vernieuwen? De keuze voor een houten trap op maat kan een interessante zijn! Door voor een houten trap op maat te kiezen, ben je ervan verzekerd dat deze aansluit op je bestaande interieur. Daarbij kun je de trap zo vormgeven, dat deze naadloos aansluit op jouw persoonlijke smaak. Kies je voor een relatief simpel model steektrap, of maak je van de trap een eyecatcher in je woning? Onder meer de wenteltrap is hier zeer geschikt voor. 

Trappen in verschillende soorten 

Kijk eens op de website van een aanbieder als Toptrap. Het geeft je een goed beeld van de verschillende soorten trappen die tegenwoordig worden aangeboden. Eerder las je al, dat je onder meer kunt kiezen tussen een steektrap en een wenteltrap. Een steektrap neemt weinig ruimte in beslag. Ideaal wanneer de ruimte beperkt is! De benodigde ruimte voor een wenteltrap is groter. Ook een bordestrap, waarbij tussen meerdere steektrappen een plateau zit kan een optie zijn. 

Voordelen van een houten trap in huis 

Niet alleen heb je de keuze uit verschillende soorten trappen. Ook kun je kiezen uit diverse materialen. Kies bijvoorbeeld tussen een traditionele houten trap, een industriële metalen trap, enzovoorts. Een houten trap biedt het voordeel dat deze eenvoudig te bewerken is. Je kunt de trap van een nieuw laagje verf voorzien, op het moment dat je uitgekeken bent op de huidige uitstraling hiervan. Dit is bij een trap van metaal nauwelijks mogelijk. 

Maak de trap compleet met een trapleuning 

Begint de op maat gemaakte trap van hout z’n vorm te krijgen? Maak deze in dat geval af door hier nog een trapleuning aan toe te voegen. Ook een fraai afgewerkte zijkant met spijlen hoort bij een klassieke houten trap. Wil je graag een moderne draai aan je houten trap geven? Kies dan voor een zwart stalen trapleuning, dit geeft een industriële look aan je trap. Een gietijzeren leuning met sierbogen is klassieker en past bij een landelijke woning. Heb jij al een beeld van de trap die past binnen jouw woning? Ga ook eens lang bij een showroom om de materialen in het echt te bekijken en voelen.