Badkamerrenovatie met een minimaal budget

20 oktober 2023
WonenCadeaus voor binnen

Het opknappen van je badkamer lijkt soms onmogelijk en kostbaar wanneer je op Instagram en Pinterest zoekt naar ideeën. Toch is het niet onmogelijk. Gelukkig kan je met praktische bouwmaterialen ook zelf aan de slag gaan. Bovendien kan het een hele uitdaging lijken om in een kleine badkamer of in een badkamer met een onhandige indeling aan de slag te gaan. Niet elke badkamerrenovatie hoeft een fortuin te kosten. Ook met een minimaal budget kan je vrij eenvoudig een badkamer vernieuwen en een prachtig resultaat behalen. Of je nu €1.000 of €15.000 te besteden hebt, met elk budget is het mogelijk om je badkamer op te knappen.

Een plan opstellen

Een belangrijk aspect van elke badkamer make-over is het vaststellen van een budget voor zowel het werk als de benodigde materialen. Als je van tevoren weet dat je met het vastgestelde budget niet de hele badkamer kan renoveren, adviseren wij om te kijken welke werkzaamheden voorrang hebben. Heb je bijvoorbeeld echt een nieuwe douche nodig? Investeer dan eerst hierin. Vervolgens kan je sparen voor de rest van de geplande renovatie. Het is dus goed om te beginnen met het beoordelen van de huidige staat van de badkamer. Ongetwijfeld is een van de meest goedkope opties voor elke badkamer het aanbrengen van een nieuwe laag verf op de muren. Maar ook aan het aanschaffen van nieuwe deuren of deurkrukken hoeft geen duur prijskaartje te hangen. Badkamers kunnen na verloop van tijd behoorlijk verouderd raken, daarom loont het de moeite om alle oppervlakken op te frissen met een nieuwe verflaag.

Het gebruik van tegels

Tegelwerk kan behoorlijk prijzig zijn, vooral als je professionals moet inhuren voor de installatie. Je kan ervoor kiezen om het aantal m² tegels in de badkamer te beperken. Hierdoor kan je aanzienlijk geld besparen. Echter is het wel essentieel om douchetegels op de vloer te hebben en ook op de muren van de douchecabine of rondom je bad. In principe heeft de rest van de ruimte geen tegels nodig. Ben je verliefd geworden op een specifieke tegel die buiten je budget valt? Dan kan je er ook over nadenken om hem alleen op een specifieke plek te gebruiken zodat hij als accent wordt gebruikt in de badkamer en hierdoor een echte eyecatcher wordt.

Aankleden met accessoires

Heb je je badkamer naar wens gerenoveerd, dan ben je waarschijnlijk klaar om de badkamer aan te kleden met mooie accessoires. Hiermee maak je de ruimte af. Wij hebben een aantal tips om rekening mee te houden tijdens de aankleding. In de badkamer wil je tot rust komen, kies daarom voor één of slechts enkele kleuren. Denk hierbij aan een frisse, lichte kleur die een gevoel van kalmte en ruimtelijkheid creëert. Hou je van sauna’s en spa’s? Dan kan je van je badkamer een mini spa maken. We zien tegenwoordig in veel woningen een vrijstaand bad en een regendouche. De combinatie met kaarsen, planten en zachte handdoeken zorgen voor comfort en een warme sfeer. Je kan handdoeken laten bedrukken met logo of tekst. Maar het is ook leuk om een handdoek en andere accessoires te laten bedrukken met de naam van een familielid. Neem hiervoor een kijkje op Bedrukken.nl