Altijd een groen gazon met kunstgras

Iedereen kent het spreekwoord: het gras aan de overkant is altijd groener. Heb je echt gras in de tuin liggen, dan kan het zomaar zijn dat de buurman vaker sproeit in de zomer. Daardoor zal zijn gazonnetje er daadwerkelijk groener bijliggen. En ben je net niet thuis tijdens de hittegolf in de zomer, ook dan zullen veel grasvelden in de buurt er beter bijliggen dan jouw droge en bruine achtertuin. Toch gaat het spreekwoord lang niet altijd op. Met kunstgras is jouw gras namelijk altijd groen, en al helemaal groener dan het gras aan de overkant. Tenzij je het helemaal over de andere boeg wilt gooien, en gaat voor zwart kunstgras of voor ander gekleurd kunstgras.

Kunstgras

Voordelen van kunstgras

De zomer is bijna voorbij, en iedereen met echt gras in de tuin ziet het gazon langzaam maar zeker weer groen worden. De hittegolf in de zomer heeft de gazonnetjes van de meeste mensen op geen enkele manier gespaard. Droge tuinen, dorstige planten en vooral bruin geworden gazons. Met kunstgras heb je hier nooit meer last van. Je gazon blijft altijd groen, in weer en wind. Ook in de herfst of in de winter wordt het nooit een modderpoel in de tuin, en staat je gazon er altijd prachtig bij. Een ander voordeel van kunstgras is dat het niet groeit. Nooit meer grasmaaien en nooit meer kantenmaaien, en bovendien geen onkruid in het gras.

Gekleurd kunstgras

Niet alleen het weer kan van invloed zijn op jouw mooie gazon. Ook spelende kinderen of dieren kunnen voor de nodige gaten of modderpaadjes in het gras zorgen. Het is fijn als de kinderen gewoon in de tuin kunnen ravotten, zonder op te moeten letten voor beschadigingen aan het gras. Kunstgras biedt ook hier de perfecte oplossing. Dankzij het sterke materiaal kan het kunstgras overal tegen. Zelfs tegen speeltoestellen, glijbanen, trampolines en zwembaden. En het gras blijft groen! Dankzij de continue verbeteringen aan kunstgras is het bijna niet meer van echt gras te onderscheiden, en kan het erg makkelijk gelegd worden. En heb je eens geen zin in groen gras, maar wil je een ander kleurtje? Dan kun je ook gaan voor rood kunstgras, of andere kleuren kunstgras. Deze gekleurde soorten kunstgras voelen aan als echt gras, maar dan met de kleur naar jouw keuze.