De andere badkamervloer

In een badkamer horen tegels. Tegels op de vloer en tegen de wand. Vanwege de hoge vochtigheid worden er veelal keramische vloertegels geplaatst. Maar het kan ook anders!

Badkamer

Alternatief

PVC is een heel goed alternatief, omdat het sterk en waterbestendig is. PVC-vloeren zijn over het algemeen waterdicht. PVC is echter minder geschikt voor zeer natte ruimte zoals een doucheruimte. Betreft het een badkamer met een douchecabine waar het water in een bak wordt opgevangen, dan is er geen enkel probleem.

Badkamer

In een badkamer is het lijmen van de PVC-vloer de beste optie. Het voordeel van plak-PVC is dat het zonder naden gelegd wordt en dus beter bestand is tegen water. Noodzakelijk is dat de ondervloer goed geëgaliseerd is. Betreft het een tegelvloer dan is deze door de voegen niet goed egaal. Een dunne ondervloer kan dit probleem oplossen. Is het leggen van een klik pvc-vloer zelf te doen, het lijmen van een PVC-vloer is geen gemakkelijke klus en vereist vakmanschap. Naast het goed leggen is de afwerking met kitten essentieel om de vloer waterdicht te maken.

Voordelen

Het voordeel van PVC is niet alleen het materiaal, maar ook de ruime keuze mogelijkheid in designs. Zo zijn er tegelvloeren van pvcvloeren.nl, maar ook diverse hout- of steendesigns. Heb je een badkamer die grenst aan de slaapkamer dan kun je dezelfde vloer leggen. PVC heeft de uitstraling van hout of steen, betonlook of visgraat. Aan jou de keus!

Vloerverwarming

Een PVC-vloer is niet alleen ijzersterk en eenvoudig te onderhouden, PVC is ook ideaal in combinatie met vloerverwarming. PVC is een oersterk, maar vrij dun materiaal dat de warmte niet alleen gemakkelijk doorlaat, maar ook goed geleidt. Heerlijk comfortabel dus in de badkamer.

Duurzaam, geluiddempend en onderhoudsarm: een PVC-vloer is geschikt voor alle ruimten in huis. De nieuwste generatie PVC-vloeren zijn daarnaast mooier dan ooit, gaan extra lang mee en zijn erg goed te onderhouden.