Badkamer verbouwen? Dit is wat je nodig hebt!

Heb je een huis gekocht en wil je de badkamer gaan veranderen of is de huidige badkamer in jouw woning aan vervanging toe? Dan is een badkamer verbouwing de volgende logische stap. Er zijn dan een aantal zaken waar je op moet letten. Wat heb je precies nodig wanneer je aan de slag gaat met je badkamer? Hier lees je alle belangrijke informatie voor een goede voorbereiding op de verbouwing!

Tip: heb je een puincontainer nodig in de omgeving van Amsterdam? Huur dan een puincontainer in Amsterdam via Paridon Containers. Zo bespaar je flink op afvalverwerkingskosten én heb je zelf geen omkijken naar het afvoeren van het puin.

Maak een goed plan

Het is in de eerste plaats aan te raden om een goed plan te maken. Zorg ervoor dat je precies weet wat je wilt gaan doen in de badkamer en ga stapsgewijs aan de slag. Zo houdt je het overzicht en zorg je ervoor dat alles een stuk gestructureerder verloopt. Maak ook plannen met betrekking tot de verspreiding van puin en het afvoeren van de onderdelen en het puin van de badkamer. Ga eerst de badkamer slopen en afvoeren, ga daarna het plafond stuken en/of schilderen. De volgende stap is het plaatsen van de meubels en daarna ga je de badkamer tegelen. Als een na laatste stap leg je de vloer en daarna plaats je de radiatoren.

Huur een container voor afval

Een container huren in Amsterdam voor jouw badkamer afval is erg gemakkelijk geregeld. Je kunt het beste voor een bouw- en sloopcontainer kiezen. Hier kun je vrijwel alle onderdelen van je badkamer in kwijt. Van tegels en beton tot stucwerk, toiletpot, badkuip, douchebak, wastafel, spiegels, kranen, leidingen en meer. Je bent meteen verzekerd van een goede manier om jouw afval snel te verwijderen. Zorg ervoor dat je de container een dag voor de werkzaamheden laat plaatsen, zodat je zeker weet dat deze er op tijd is en je de dag zelf op tijd kunt beginnen. Een container mag 4 weken huurvrij blijven staan.

Het huren van een container brengt veel voordelen met zich mee. Je kiest voor gemak, maar ook voor een ruime container waar je alles in een keer in kunt afvoeren. De container wordt weer opgehaald als je klaar bent of als de container vol is. Zo is het volledig uit jouw handen!

Meer blogs over DIY in huis.