Enkele tips bij het verbouwen van je huis

Tegenwoordig wordt het verbouwen/laten verbouwen van je huis steeds populairder. Er is steeds minder en minder bouwgrond beschikbaar en alle regelgeving van deze tijd wordt het bouwen van je eigen huis nog veel moeilijker. Daarom kiezen veel Nederlanders voor een verbouwing. Maar hoe doe je dat dan nu op een juiste manier?

Bouwtekeningen

Mijn verbouwing:

De allereerste stap bij het verbouwen van een huis is nadenken over wat je juist wilt bereiken. Wil je het huis misschien gewoon wat vernieuwen en modern maken? Of wil je een deel bijbouwen om je familie en jezelf meer ruimte te geven in de toekomst? Denk hier lang genoeg over na en zet het uitgedachte plan ook op papier. Denk ook na over hoeveel tijd/geld je ervoor over hebt. Je kan ook altijd leningen aangaan om meer te kunnen financieren. Bij het uitdenken van je plan komt heel wat meer kijken dan je denkt, dus informeer ook eens bij een architect.

Alle hulp is welkom.

Het verbouwen van een huis is heel wat werk. Gebruik dus zeker alle hulp die je kan krijgen. Vraag het aan vrienden, familie of professionals. Vooral bij ingewikkelde taken zoals het plaatsen van plafondplaten of het plaatsen van kunststof voordeuren zou ik dit aanraden. Bij het plaatsen van plafondplaten gebeuren er vaak ongelukken of komen er onverwachte problemen optreden. Het allerbelangrijkste is dat alle klussen veilig verlopen en dat er geen ongelukken gebeuren.

Wat moet ik regelen voordat je aan de slag kan?

De grootste fout die je kan maken is dat je nog niet over alle middelen beschikt. Stel je voor: je hebt je vrienden gebeld en je schema vrijgemaakt. Iedereen komt zijn afspraak na en je bent met een aantal man, klaar om te werken. Maar pas dan besef je dat je over geen aanhangwagen beschikt om materiaal aan te voeren. Om dit te voorkomen maak je best een schema met alle klussen. Spreek lang genoeg op voorhand af wanneer iedereen komt werken. Bepaal ook de benodigdheden en tijd die de werken nodig hebben. Op die manier gaat er nooit iets mis!