De perfecte vloer in huis; laminaat

Elke ruimte dezelfde uitstraling geven? Van de woonkamer naar de keuken tot aan de badkamer. Haal een natuurlijke en karakteristieke stijl in huis met een laminaatvloer. Laminaat is verkrijgbaar in verschillende dessins en kleuren om voor jou de gewenste sfeer te creëren. Nog niet overtuigd? Lees snel verder.

Laminaat in de woon- en badkamer

Laminaat geeft sfeer aan elke ruimte van het huis. Van de woonkamer tot de keuken en van de slaapkamer tot aan de badkamer. Door het waterbestendige karakter van de vloer kan deze vloer ook in badkamers, wasruimtes of bijvoorbeeld de keuken geplaatst worden. Zo trek je de gewenste sfeer door in de hele woning en wordt het één geheel. Laminaatvloeren zijn mede door deze reden ook al jarenlang een van de populairste vloerbekleding. Echter zijn er nog vele andere voordelen waarom een laminaatvloer een goede optie is.

Aangepast op jouw woonwensen

Kies je voor familie vriendelijk laminaat, een betonlook, een visgraat vloer of de reguliere hout look? Wil je de vloer in een standaard formaat plank of een groter formaat? Er zijn vele keuzes te maken wanneer je een vloer uitkiest. Het voordeel hiervan is dat je uiteindelijk de vloer hebt die helemaal is aangepast op jouw woonwensen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Floorlife.nl/collectie/laminaat voor laminaat vloeren met een rustieke, realistische en natuurgetrouwe uitstraling. Alle vloeren hebben een eigen verhaal.

Een sfeermaker in huis

De kleur van een laminaatvloer is belangrijk in een ruimte. Creëer een ruimtelijk effect met lichte kleuren laminaat in donkere ruimtes. Of kies voor een donkerdere kleur laminaat in een lichte ruimte. Door de diverse kleuren kun je jouw woonstijl helemaal afmaken. De laminaatvloer is een ware sfeermaker in huis. Naast de kleuren kan je ook kiezen voor een vloer met veel nerven en noesten voor een extra rustieke look in huis. Pas de vloer aan op jouw woonwensen en geniet vele jaren van jouw vloer. 

Voordelen laminaatvloer

Een laminaatvloer kan dus overal in huis, maar waarom zou je deze vloer in huis willen halen?

  • Keuze uit een groot assortiment stijlen en kleuren laminaatvloeren
  • Vochtbestendige en kleurvaste vloeren
  • Eenvoudig te plaatsen vloeren, af te werken met bijpassende plinten
  • Makkelijk in onderhoud door regelmatig te stofzuigen en dweilen.

Verschil parket- en laminaatvloer

Laminaatvloeren lijken veel op parketvloeren. Waarom zou je dan kiezen voor een laminaatvloer door het hele huis? Er zit een groot verschil in deze twee verschillende vloeren. Parketvloeren worden namelijk gemaakt van echt hout. Dit zorgt voor een prachtig natuurlijke uitstraling maar vergt meer onderhoud. Laminaatvloeren zijn daarentegen gemaakt door samengeperste materialen, ook wel HDF genoemd. Het voordeel van laminaatvloeren in tegenstelling tot Parketvloeren is het makkelijke onderhoud met een realistisch houten uitstraling. Wanneer je dus kiest voor eenzelfde vloer door het hele huis is een laminaatvloer wellicht een betere optie.
De perfecte vloer uitkiezen die aansluit op jouw woning kan dus best lastig zijn. Mocht je er na dit blog nog niet uitzijn waarom een laminaatvloer een ideale vloer is voor elke ruimte of heb je nog vragen? Klik hier! Om contact op te nemen met een specialist.