Binnendeuren kopen? 3 tips die je moet lezen!

Ben je van plan om nieuwe binnendeuren voor jouw woning of kantoorpand te kopen? Dan zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Uit eigen ervaring en na een goed onderzoek zijn de pijnpunten van jouw voorgangers duidelijk naar voren gekomen.

Naast veel gemaakte fouten is het kiezen van de juiste binnendeur natuurlijk erg belangrijk voor de uitstraling van uw woning. U ziet de deur de hele dag, en sluit de deur ook meerdere malen per dag. Als je een goed overwogen keuze wilt maken voor jouw nieuwe binnendeur, adviseren we om naar een deurenspecialist te gaan mét showroom. In de showroom zie je namelijk precies hoe jouw deur er uit komt te zien. Wanneer je een deur online besteld, is het altijd maar afwachten hoe deze er bij je thuis uit komt te zien. En of de deur daadwerkelijk hetzelfde is als op de prachtige foto’s op de website.

Tip 1. Weinig ruimte? Ga voor schuifdeuren!

De kop zegt het eigenlijk al. Als je weinig ruimte hebt om een deur open te draaien, kan een schuifdeur uitkomst bieden. Een schuifdeur wordt vaak in de muur verwerkt, of langs een muur op. Door middel van een rails kan je binnendeuren in- en uitschuiven. U heeft dan geen last van een deur die in de weg hangt. Het gave aan schuifdeuren is dat je ook kunt kiezen voor dubbele schuifdeuren. Bijvoorbeeld als afscheiding tussen jouw woonkamer en keuken, of keuken en terras!

Tip 2. Ken het verschil tussen een stompe en opdek binnendeur

Een deur is een deur zou je zeggen. Nou, dat is niet helemaal waar. Een tweedeling in deuren wordt gemaakt door een stompe en een opdek binnendeur. Wat is het verschil? Een stompe deur valt altijd volledig in het kozijn. Een opdekdeur valt deels op het kozijn en is daarom altijd iets naar voren geplaatst. Dit is een belangrijk punt om je bewust van te zijn, omdat je op verschillende manieren de maten van deze soorten deuren opmeet. Bij een opdekdeur meet je de breedte aan de binnenkant van de deur. Voor de hoogte meet je de buitenzijde van de deur, met opdekrand. Voor een stompe deur meet je simpelweg de hoogte en breedte. Hoe nauwkeuriger, hoe beter!

Tip 3. Denk aan de draairichting

Je binnendeur kan opendraaien op twee manieren. Linksom of rechtsom. Het is belangrijk dat je je bewust bent van de draairichting. Afhankelijk van de draairichting is ook de plek waar je je scharnieren dient te plaatsen. Als je weinig ruimte hebt, is het ook belangrijk dat je goed bekijkt welke kant je binnendeur op moet draaien zonder dat je andere doorgangen blokkeert.

Een binnendeur kopen? Let goed op de ruimte voor je deur, wees je bewust van het verschil tussen een opdek of een stompe deur en bedenk goed wat de draairichting van de deur wordt!