Geef een make-over aan je keuken met meubelfolie

21 september 2023
WonenCadeaus voor binnen

Een make-over geven aan je keuken? Dat hoeft helemaal niet zo veel te kosten. In plaats van de hele keuken te vervangen, kun je de kastjes of de achterwand bestickeren met keukenfolie. Wanneer is het gebruiken van meubelfolie voor je keuken een goed idee? Welke opties zijn er? Wij vertellen je graag meer.

Wat is meubelfolie?

Je bestickert je keuken of meubilair met meubelfolie. Dit is een sterk, zelfklevend folie waarmee je een nieuw laagje aanbrengt op bijvoorbeeld je keukenkastjes. Het folie blijft jaren mooi. 

Wanneer is je keuken bestickeren een goede optie?

Je keuken bestickeren, is een goed idee onder veel verschillende omstandigheden. Misschien heb je net een nieuw huis gekocht, maar is de keuken gedateerd. Je wilt graag de hele keuken vernieuwen, maar na de aankoop van je nieuwe woning ligt een verbouwing niet in het budget. Door de keuken te bestickeren, geef je de ruimte een nieuwe look.

Het kan ook zijn dat je de keuken van je huidige woning niet meer zo mooi vindt. Je zou het graag een make-over willen geven, maar de keuken is eigenlijk nog wel in een goede staat. Het is dus niet nodig om alle kastjes te verwijderen. Geef je keuken een mooie stickerlaag en het kan nog jaren mee!

De verschillende soorten plakfolie

Er zijn verschillende soorten plakfolie op de markt. Zo heb je de keuze uit hoogglansfolie en matte folie. Het voordeel van hoogglansfolie is dat het licht reflecteert. Dit is ideaal voor kleinere keukens die weinig lichtinval hebben. Het folie zal je keuken optisch groter maken. Een matte folie geeft een rustig en neutraal effect. Het voelt zich thuis in iedere keukenstijl.

Plakfolie voor de keuken is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Er zijn zelfs stickers met reliƫf verkrijgbaar, waardoor bijvoorbeeld een folie met houtlook op echt hout lijkt.

Is de keuken bestickeren wat voor jou?

De keuken bestickeren biedt veel voordelen. Je geeft de ruimte een make-over voor een mooie prijs. Het folie is bovendien zeer sterk, waardoor het lang mooi blijft. Je keuken een nieuwe look geven zonder een nieuwe keuken te kopen, is niet alleen goedkoop, maar ook nog eens beter voor het milieu. Jouw oude keuken kan zo namelijk nog jaren mee. Is de keuken bestickeren wat voor jou? Kies dan jouw favoriete folie en geniet van een prachtig resultaat!