De absolute tuintrends voor 2022

17 februari 2022
TuinierenCadeaus voor buiten

We verhuisden de van het buitenlands vakantie vieren naar meer en meer tijd in eigen tuin. Sommige personen besteden graag wat meer tijd in hun tuin, het terras en de hele buitenbeleving. 

Het is voor deze personen dan ook erg belangrijk om te weten wat de tuintrends zijn voor 2022. Je kunt dan vooral denken aan trends, die betrekking hebben op de inrichting en vormgeving van de tuin. In dit artikel meer over de tuintrends voor 2022.

De loungehoek krijgt steeds meer aandacht

Het vakantiegevoel creëren we op de eerste plaats op ons terras. Hier kun je vooral tijdens de zonnige dagen heel wat quality-time doorbrengen. Naast luxueus meubilair, met ligbedden en zachte hoogwaardige kussens, zorgen we hier al direct voor het eerste groene accent. Siergrassen en lavendel zijn de toppers die op het terras voor de beplanting zorgen. En niets is heerlijker dan op een luie zonovergoten zondagmiddag hier te verpozen. Languit op het ligbed kun je via de smartphone het sportgebeuren volgen.

Natuurlijke en duurzame materialen in een nonchalante en ongedwongen sfeer

We worden ons er steeds meer bewust van dat elk steentje dat we bijdragen om Moeder Natuur een handje te helpen, de moeite waard is. De keuze voor duurzame en natuurlijke materialen zorgt bij onze buiteninrichting al voor een mooie bijdrage. Door voor duurzaam te kiezen verminderen we op termijn de grootte van de afvalberg. En het gebruik van natuurlijke materialen zal er dan weer voor zorgen dat die berg makkelijker wordt afgebroken.

Bamboe, riet en rotan zijn in. Maar ook het gebruik van steen, hout en glas zien we meer op onze moderne terrassen en in onze tuindecoraties. De stijl mag ook heel wat losser dan pakweg 20 jaar geleden. Het strakke design hoeft niet meer. Een beetje schijnbare chaos, wat lichtjes aan een slinger in boom, een authentieke hangmat en lantaarns, het kan tegenwoordig allemaal.

Haal groente uit eigen tuin

We zien ook dat er steeds meer aandacht wordt besteed aan het aanleggen van moestuinen. Waar vroeger een groot grasveld als speel- en sierruimte diende, wordt er nu een aanzienlijk gedeelte van de tuin gebruikt voor de kweek van eigen groente en lekker seizoensfruit. Je bent er actief mee bezig, je weet wat je eet en leert er iedere dag wat erbij.

Hou hier wel rekening met de seizoenen. Op de groentekalender kun je mooi zien wanneer het tijd is om wat te planten of te oogsten. Behalve een nieuwe trend wordt het ongetwijfeld ook voor velen een nieuwe hobby.

Kunstgras haalt het van het echte gras

Het hoogwaardig kunstgras van vandaag is bijna niet meer te onderscheiden van een echt grasveld. Het geeft echter wel enkele belangrijke voordelen. Het start al bij de aanleg. Terwijl je bij een ingezaaid gazon tot wel zes weken moet wachten voor je het kunt betreden, kan dat bij kunstgras veel sneller.

Ook bij vorst en sneeuw kun je over kunstgras lopen terwijl je bij echt gras dan de plantjes kunt beschadigen. Daarnaast is het onderhoud van kunstgras minder intensief dan bij een ingezaaid grasveld.