Alles over de buxusmot en buxusvervanger

Bij specialisten vindt u altijd precies wat u zoekt wanneer u graag een goede en goedkope buxusvervanger wilt hebben. De buxus is jarenlang te vinden geweest in vele tuinen, zowel bij bedrijven als particulieren. Een hoge haag om de privacy te beschermen of als laag haagje voor een afscheiding tussen 2 tuinen of met de openbare weg.

Toch wordt er steeds vaker gezocht naar een buxusvervanger omdat deze winterharde plant met groene blaadjes te lijden heeft onder aantasting door de buxusmot en diverse ziektes. Behandeling is duur en intensief dus is het vele malen beter om afscheid te nemen van de buxus en op zoek te gaan naar een goede buxusvervanger die resistent is tegen deze narigheid.

Vele soorten

Het meest verkochte alternatief bij Buxusvervanger.nl is de Ilex crenata, en dan met name de soort ‘Green Hedge’. Op zich niet zo verwonderlijk want dit type haagplant heeft nog het meeste weg van een buxus. Dezelfde fijne, groene blaadjes en ook een idem, opgaande vorm. Ook is de Ilex winterhard, maar dat geldt voor alles wat bij Buxusvervanger wordt aangeboden. Dat houdt in dat u ook gedurende de wintermaanden kunt genieten van een groene haag die geen blad laat vallen. Iedere buxusvervanger is in diverse formaten te koop, met kluit of in een pot en van een uitermate topkwaliteit. Dat kunnen ze u bij Buxusvervanger garanderen want alles wordt opgekweekt in de eigen kwekerij. Zo weten ze zeker dat iedere buxusvervanger die naar de klant toe gaat de nodige liefde en aandacht heeft gehad en door de korte leveringsduur het nagenoeg geen problemen ondervindt van het transport.

Ook een Portugese laurier is een goede buxusvervanger

Al zou u het misschien in eerste instantie niet als buxusvervanger zien, de Portugese laurier valt wel degelijk in deze categorie. Dat geldt ook voor de taxus en de haagliguster. Alle deze soorten worden bij Buxusvervanger gezien als een ideale opvolger omdat ze winterhard zijn, geschikt zijn voor iedere snoeivorm en op iedere standplaats kunnen staan. Vindt u het moeilijk om een keuze te maken uit het brede aanbod en weet u niet welke voor u het beste geschikt is? U mag altijd, uiteraard vrijblijvend, informatie aanvragen bij Buxusvervanger! Meer informatie kun je altijd op woontuinmagazine vinden.