De beste isolatieopties

Met de huidige energieprijzen is het isoleren van je huis een investering die steeds interessanter wordt. Door je huis te isoleren houd je meer warmte vast, waardoor de thermostaat een beetje lager kan. Ook helpt isolatie om jouw huis in een goede staat te houden, en voorkom je problemen door vocht en schimmel. Het is dus niet de vraag of je jouw huis moet laten isoleren, maar eerder welke isolatieopties het beste is. In dit artikel zetten wij de verschillende isolatiemogelijkheden op een rijtje, zodat je zelf kunt bepalen wat het beste bij jouw situatie past.

Vanaf de buitenkant isoleren

Wil je jouw huis graag vanaf de buitenkant laten isoleren? Dan is gevelisolatie een van de opties! Deze manier van isoleren is iets duurder dan de andere opties in dit artikel, maar er zitten ook veel voordelen aan verbonden. Met een gevelisolatie kun je bijvoorbeeld een veel dikkere isolatielaag aanbrengen. Vooral voor mensen in gebieden met extreme temperatuurschommelingen kan dit hogere prijskaartje het dubbel en dwars waard zijn. Ook heb je met gevelisolatie het voordeel dat er aan de binnenkant van je huis niets hoeft te veranderen.

Altijd warme voeten

Vooral in de winter kan het ellendig zijn om binnenshuis over de koude vloer te moeten lopen. Als jij je daar ook altijd aan ergert, overweeg dan om voor vloerisolatie te kiezen. Dit voorkomt dat de kou via de grond het huis kan binnendringen, en dat de warmte lekker binnen blijft. Vloerisolatie is in bijna elk huis mogelijk, wel vereist elk type vloer zijn eigen soort vloerisolatie. Dit kan afhangen van het materiaal, de vloerdikte, en hoeveel ruimte er onder de vloer zit. Laat je bij twijfel altijd door een expert adviseren, meestal denkt de klusser graag met je mee.

Warmte stijgt op

We hebben het vroeger op school allemaal geleerd: warme lucht stijgt op! Dit geldt natuurlijk ook binnenshuis. Een slecht geïsoleerd dak kan ervoor zorgen dat het hele huis koud is, en koud blijft. Je kunt je dak zowel van binnen als van buiten laten isoleren, beide opties hebben zo hun voordelen. Ook in geval van dakisolatie geldt de gouden regel: als je niet zeker weet wat je aan het doen bent, laat je dan eerst goed informeren voordat je aan de slag gaat. Het zou zonde zijn om materialen te kopen die je uiteindelijk niet kunt gebruiken. Welk type isolatie je ook kiest, je weet in ieder geval zeker dat je iets doet wat jouw huis uiteindelijk ten goede komt.